Најновије

Не смемо заборавити ни жртве ни злочинце

Коалиција НАДА (ПОКС-ДСС и 19 удружења грађана) истиче да Срби и Србија не смеју заборавити српске жртве, нити оне који су пре 26 година у страшном злочину војних снага Хрватске и НАТО-а у акцији "Олуја" починили највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата.

Жика Гојковић (Фото: ПОКС)

"Збрисан је један народ, уништени су његови трагови, сравњена са земљом сведочанства, попут оних у Глини и Јасеновцу, о геноциду који су Срби у Хрватској преживели у деценијама пре. Увод у злочин је неколико дана раније, на Брионима, учинио Фрањо Туђман, рекавши да у војној операцији, уз наклоност САД, Срби у Хрватској морају нестати. Срби и Србија не смеју заборавити српске жртве, нити оне који су злочин починили" истакао је председник ДСС др Милош Јовановић.

"Поставља се питање за Европску унију и НАТО да ли су икада преиспитали сопствену улогу и одговорност за етничко чишћење Срба? Да ли су икада са Хрватском, као њиховом чланицом, покренули питање бруталног кршења права српског народа из Хрватске? Да ли су икада захтевали да престане стварање атмосфере у којој се Срби угрожавају? Нажалост, одговор је негативан, њих патње Срба не боле, због чега Србија има још већу одговорност да та питања поставља, а жртве и злочинце, никада не заборави", рекао је председник ПОКС Жика Гојковић. 

Коалицију Национално демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, удружења и група грађана.

СНС користи годишњицу "Олује" за митинг, тера људе да присуствују. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА