Најновије

ЛЕГИЈА ДОБИО ЗАДАТАК ДА РЕШИ АРКАНОВО УБИСТВО? А онда је за тај посао одабрао баш њих!

Миле Новаковић открива да је после ликвидације Жељка Ражнатовића Аркана држава у једном тренутку издала наређење Милораду Улемеку. Легија се нашао у проблему јер није имао људе у јединици који су то могли да спроведу у дело. Тада се окреће Земунцима.

Милорад Улемек. (Фото: Јутјуб)

Бивши начелник Управе криминалистичке полиције Миле Новаковић у недавном интервјуу открио је како је и због чега дошло до убиства Жељка Ражнатовића Аркана и како је Милорад Улемек Легија био одскочна даска за Земунски клан.

- Аркан је био Бог у то време што се тиче криминала. Почео је да се бави и политиком, учествовао у свим ратовима. Да ли је могао неко у то време да затвори врата кад Аркан нешто тражи? Све што је у београдском криминалу било озбиљније се вртело око њега. У једном тренутку Аркан је претерао. Много је рекетирао, ко год се бавио озбиљно криминалом и неком озбиљном причом он је тражио да узме свој део. Имао је такву екипу да од његовог зулума се није више могло. Онда се та једна екипа скупила и договорила да је сад моменат. А моменат је био јер се он тотално опустио. Није имао свиту око себе као некад имао је тог само једног возача - почео је причу Новаковић.

Истиче како је овде очигледно био уплив и државе у све то.

- Аркан није више био значајан за политику тог времена и вероватно је пуштен низ воду. Претпостављам да је логистику око Аркановог убиства дала тадашња Државна безбедност - рекао је Новаковић.

Према његовим речима то убиство је решено.

- Решено је захваљујући том момку који га је чувао и који је погодио Гаврића. Гаврић је био униформисани полицајац кога су ангажовали криминалци. Он је имао то неко лудило у глави да то прихвати. Убити Аркана у Интерконтиненталу - па то у филмовима нема. Аркан се у Интерконтинеталу осећао сигурно. Госпођа је ишла по оним бутицима, шетала, проводили су време. Замислите који је кураж у Гаврићу да на таквом месту сам приђе и убије три човека. То је стварно невероватно јер се ради о човеку кога нико не зна. Он је био непозната фаца у криминалу. Друга екипа која га је прихватила и водила у Лозницу су били озбиљни криминалци - испричао је Новаковић.

У једном тренутку Легија је добио задатак од државе да се реши убиство Аркана.

- Полицијски је то убиство било решено, али је Легија добио задатак да се очисте они који стоје иза тога. Проблем је био што Легија није имао у својој јединици људе који би то могли да ураде. Легија је у дружење са Земунцима ушао у преко жена - његова Александра и жена Душана Спасојевића су другарице. Тако је и Легија упловио у то друштво, али све је држано под контролом. Имали су тајне састанке на некој клупици у Земуну. Легија није волео телефон, тако да на телефон ниси могао никад да га ухватиш. Знао је шта значи телефон, дружио се онолико са Брацановићем - испричао је Новаковић у емисији "Без устручавања".

Легија одабрао Земунце да одраде тај посао.

- Он их води код Радета Марковића и после тога Земунци постају државни чиновници. Тако су се осећали, мада нема података да су имали службене легитимације. Крећу тада да чисте. Убили су Лаиновића, Ћанду, Сколета. Покушавају да убију Јусу, Андрију Драшковића. ДБ им је и ту обезбеђивала логистику - рекао је Миле Новаковић.

Запад пушта Вучића низ воду, ускоро следи црвени картон! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Mondo

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА