Најновије

НАПАДНУТА СИРИЈСКА ВОЈСКА У ДАМАСКУ: Има мртвих, одговорност преузео стари непријатељ (ФОТО/ВИДЕО)

Четвртог августа ујутру, аутобус Сиријске арапске војске (САА) експлодирао је на капији резиденције Републиканске гарде у северном делу сиријске престонице Дамаска.

Нови напад у Сирији (Фото: принтскрин)

Како преноси Сиријска арапска новинска агенција, возач аутобуса, припадник службе, погинуо је, а три војника су рањена у експлозији.

Државна новинска агенција саопштила је да је експлозију изазвао "кратак спој" у мотору аутобуса, не наводећи додатне детаље.

Касније је, међутим, одговорност за смртоносну експлозију преузео Хорас ал-Дин повезан са ал-Каидом, са седиштем у северозападном сиријском региону Идлиб. У саопштењу, терористичка група је навела да су њене ћелије разнеле аутобус у знак подршке бившим побуњеницима у јужној провинцији Дара, на које врши притисак САА.

- Позивамо све муџахедине у земљи Шам (Сирија) да се врате изворној линији џихада - наводи се у саопштењу.

Тахир ал-Омар, пропагандиста Хаџат Тахрир ал-Шама, бацио је сумњу на тврдње Хорас ал-Дина. Ал-Омар је напоменуо да се терористичка група више не бори чак ни на фронту у Идлибу.

Ипак, Абу ал-Фат ал-Фаргали, високи египатски вођа ХТШ-а, похвалио је Хорас ал-Дин због наводног напада "иза непријатељских линија".

Прошле године, ХТШ је де-факто неутралисао Хорас ал-Дин након низа безбедносних операција и хапшења у Идлибу. Најава Хорас ал-Дина може бити пропагандни трик чији је циљ да осрамоти ХТШ, који радикали критикују јер не чини довољно у Дари.

Запад пушта Вучића низ воду, ускоро следи црвени картон. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА