Најновије

"ДРУЖИНА РАЗБИЈАЧА ТИТАНА" РАСТУРА АМЕРЕ У ИРАКУ: Напад за нападом, туку без предаха (ФОТО)

Петог августа два конвоја који су превозили логистичке залихе и опрему за Коалицију предвођену САД нападнути су у различитим деловима Ирака.

Напад у Ираку (Фото: Твитер)

Први конвој нападнут је у јужној провинцији Диванија, док је други нападнут у централној провинцији Вавилон. Два конвоја су наводно гађана експлозивним направама.

Про-ирански "Сарјат Касим ал-Џабарин" или "Дружина разбијача титана" преузео је одговорност за оба напада. Објављене су фотографије напада.

Ово су били седми и осми напад новоосноване групе у последњих десет дана. Група је 4. августа напала конвој за снабдевање Коалиције предвођене САД у јужној провинцији Дикар. Група је 30. јула гађала конвој у Вавилону.

Група је 29. јула напала четири конвоја у Дикару, Диванији и Вавилону. Недавни напади на коалиционе базе и конвоје за снабдевање у Ираку предвођени САД-ом били су одговор на убиство Абу Махди ал-Мухандиса, заменика команданта Јединица народне мобилизације (Хашд ал Шаби-ПМУ), и иранског команданта снага "Кудс", генерал-мајора Касема Сулејманија.

Проиранске снаге у Ираку вероватно неће прекинути нападе све док САД не изнесу потпуни план о повлачењу својих трупа из земље. Изгледа да Вашингтон није вољан да предузме такав корак, барем за сада.

Шиптари спремају косовску олују. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА