Најновије

КАКО ВЛАДА СНС: Пензионери и радници само тапшачи

На велике скупове на којима се појављује председник Србије и СНС Александар Вучић неретко се довозе пензионери и запослени у јавним предузећима, а дочек првог човека државе унапред се припрема и то тако да се увежбавају чак и аплаузи. Нови моменат је да се пензионери претходно одвозе на излет, у овом случају у Бању Врдник, одведу негде на ручак и пиће, а потом скрену на скуп који је организовао врх државе, у овом случају у Бусије.

Вучић и СНС. (Фото: Јутјуб)

Сваког 4. августа обележава се Дан сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији “Олуја”. На жалост, уместо да на овакве скупове људи долазе спонтано и добровољно, то, судећи по речима саговорника листа “Нова”, није био случај. Наиме, пун аутобус пензионера који је ишао у Бању Врдник на једнодневни излет у повратку је довежен у Бусије где су присуствовали обележавању Дана сећања.

Једна пензионерка која је била у том аутобусу, а која није желела да јој откривамо име, каже да није знала да иде на скуп у Бусије. Она наводи да је председница једног удружења пензионера у Гроцкој претходно позвала и питала је да ли жели да иде у Бању Врдник.

“Председница је успут поменуле Бусије. Питала сам је зашто, али нисам је разумела. Рачунам идемо у Врдник, у бању, цео дан ћу имати да одем у етно село. Све је бесплатно, али могу и да платим. Ручали смо у неком ресторану близу Врдника око 12 сати. У пола два смо стигли, а истоварили су нас испред Раванице. То је почетак Врдника. Рекли су нам да се у пола четири састајемо и враћамо се назад”, прича наша саговорница.

Она наводи да су им рекли да аутобус не може у Бању, да би до ње морали да пешаче километар, а до етно села, у који је желела да оде, бар два километра.

“Док смо ми свратили, попили кафу, већ је требало да се враћамо. Мени и још гомили било нешто сумњиво. Дошли до почетка Бање и враћамо се. Кад смо се враћали, стали смо испред Бусија, код неке бензинске пумпе и рекли су нам да ћемо добити неки поклончић. Мени клапна пала. Донели су нам флашицу воде и стајали смо 25 минута, а возач није отварао аутобус. Онда смо схватили да смо доведени на митинг”, каже наша саговорница, која додаје да је после њих неколико изашло из аутобуса, некако се снашли и отишли кући.

Љиљана Живковић, председница једног удружења пензионера из Гроцке, која је позивале пензионере на овај пут, каже за „Нову“ да су пензионери били у Руми на ручку, а потом на излету у Бањи Врдник.

“Тамо смо шетали, ишли у кафане, на сладолед. Где је ко хтео, шетао је. То је по плану и програму. Договорено је било и да се сврати и у Бусије”, наводи она.

Живковић додаје да су пензионери били упознати где иду, зашто иду и како иду. Упитана зашто се уопште ишло у Бусије и да ли је тачно да нису били у Бањи, Живковић каже да то не може да потврди.

“Нисам била организатор тога. Ја сам само извршно лице. Постојао је вођа пута који је све то организовао и водио”, одговара она и додаје да је организатор била Општина Гроцка.

„Моли се богу за оног ко је на власти“

Потом је нашу редакцију позвао њен супруг Добрица Глишић, потпредседник удружења пензионера, који се понудио да објасни све о овом путу.

“Знали су сви да иду на митинг. Ко је хтео, пријавио се. Средства јавног информисања су нагласила да је 26. година од како је био погром Срба из Хрватске. Није ово била подршка само за нашег председника, него и нашим људима који су дошли главом без обзира из Хрватске”, наводи он.

Глишић каже да сви треба да се ујединимо, да сачувамо Србију.

“Ко ће бити на власти, није важно. У црквеном календару лепо пише – моли се богу за оног који је на власти, да не направи неку грешку, кикс неки”, поручује он.

Увежбавање аплауза за Вучића

Довођење људи у аутобусима на Вучићеве скупове више није новост, а недавно смо на једном видео клипу имали прилику да видимо да се увежбавају и аплаузи за његов долазак. То се догодило непосредно пре посете Вучића и министра здравља Златибора Лончара Клиничком центру Србије.

На снимку који је објављен на друштвеним мрежама види се старији мушкарац који се обраћао окупљеним радницима који су, како се претпоставља, учествовали у изградњи КЦС. Он им је рекао да је то један од највећих клиничких центара у свету.

„Шта да вам кажем о српском здравству? Спасио га је Златибор Лончар“.

А онда им испричао и како треба да се понашају када дођу Вучић и Лончар.

„Ми ћемо њих овако да поздравимо кад буду овде, ја ћу почети да аплаудирам, па и ви аплаудирајте“, објашњавао је инструкције мушкарац радницима који су почели да аплаудирају, а након тога је позвао све да наздраве уз:

„Живела!“

Вашингтон шаље огромну количину оружја на Тајван! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА