Најновије

РАКОВИЋ: У Хрватској децу од вртића васпитавају да мрзе Србе (ВИДЕО)

Историчар Александар Раковић казао је на Телевизији Пинк, у емисији о злочиначкој акцији „Олуја“, да у Хрватској од вртића васпитавају децу да мрзе Србе. Видимо, каже, такве примере свуда, посебно када је реч о прославама успеха хрватских спортиста.

Александар Раковић (Фото: Јутјуб)

С тим у вези, каже Раковић, најтежи тренутак у животу му је био када је пао Книн и када се хрватска застава завијорила на книнској тврђави, у присуству хрватског руководства и знаменитих спортиста. После пада Книна па свих редом губитака наших крајишких градова до пада Санског Моста, одласка Срба из Сарајева и окупације Косова и Метохије и изгона Срба, наглашава Раковић, све те трагедије су постале за нас болна рутина.

Раковић је казао да није само реч о идеологији и намерама хрватских праваша и франковаца да Срба не буде западно од Дрине, већ да су век и по њихови идеолози развијали програме да Срба не буде ни до Тимока. С тим у вези и треба тумачити франковачке намере да у окупираној Србији и Црној Гори током Првог светског рата похрваћују становништво преко преко наметнутог школства.

Кулминација таквих злих намера је геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у Другом светском рату на простору Независне Државе Хрватске. Стога је Туђманова Хрватска, каже Раковић, привела крају те пројекте да Срба у Хрватској више не буде, да после злочиначке акције „Олуја“ не остане више ни један Србин.

Притом, тврди Раковић, Република Хрватска црпи континуитет са Независном Државом Хрватском преко сећања на догађаје у Блајбургу, кроз спону са спортским такмичењима у Независној Држави Хрватској, данашњој фудбалској иконографији па чак и чињеници да је Хрватска недавно играла у црним дресовима с варијантом шаховнице на грбу која потиче из Независне Државе Хрватске, а има још бројних примера.

Посебно је нагласио како није случајно што хрватска репрезентација игра у црним, а црногорска у зеленим дресовима јер то треба да демонстрира силу према Србима.

Чак је и Зоран Милановић морао да измисли да део његове породице потиче из усташке матрице јер се без тих гласова утемељених на србофобији у Хрватској не може освојити власт, тврди Раковић. Стога за знатан број Хрвата није никаква увреда ни да им кажете да су усташе.

Раковић је закључио како се стално мора говорити да су хрватски и муслимански сепаратисти, који су извршили оружану агресију на Југославију, најодговорнији за преко сто хиљада страдалих од 1991. до 1995. и да се општа кривица нипошто не може пребацити на српски народ јер је бранио југословенску државу коју је 1918. и створио.

Шта Хрватска крије од Србије, сазнајте ОВДЕ.

Извор; ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА