Најновије

СВА ЗВОНА НЕК ЗВОНЕ НА УЗБУНУ! „Немци стоје иза свега у БиХ, хоће да нас сатру и затру!“

Дошли смо до највеће историјске перверзије, да народ над којим су само у 20. веку од истих злочинаца почињена два геноцида и највећи етнички прогон у послератној Европи, да тај народ, на крају 20. и почетку 21. века буде стигматизован као геноцидни народ,. Већу перверзију у историји не знам, рекао је књижевник и историограф др Радован Калабић, гостујући у емисији Академија продукције Хелмкаст.

Бењамин Калај као претеча Инцка и Шмита (фото: Правда/Викимедија, Јутјуб)

Он је то рекао на питање како то да починиоци највећих геноцида: нацисти, усташе и балије, сада уче Србе шта је геноцид.  

- На ствари ипак гледам српским очима, а не очима наших смртних непријатеља. А који су разлози. Између осталог да би се сакрили њихови злочини, тих који нас оптужују за исту ствар, и да би се охрабрили нови геноциди над Србима. Зато се све ово ради. Јер ако ви стигматизујете један народ као гнеоцидни, онда можете рећи, па чекај, они нису ништа боље ни заслужили него да се над њима врше нови геноциди, а некажњени – указао је Калабић, наводећи да они хоће да нас „физички сатру и духовно затру“.

Како је рекао, ово су историјски тренуци када „сва српска звона треба да звоне на узбуну“.

- Треба да се покаже државно и национално јединство, и послуша савета онога који је био победник над њима, а то је Милован Миловановић Балачко, који је Балканским споразумом припремио пораз и пропаст Аустроугарског царства. Он који је докторирао на гарантним уговорима у 19. веку код најчувенег ондашњег професора са Сорбоне, Реноа, говорио је: „Само отпор и сув барут и наоштрен мач“. Он који је докторирао највишом оценом на теми „Гарантни уговори 19. века“, толико је веровао у уговоре, реч и договоре са западним силама – истакао је Калабић.

Др Радован Калабић (фото: Јутјуб)

Калабић је рекао да Босна и Херцеговина има колонијалне управнике, констатујући да ту нема никаквог суверенитета.

- Инцко и Шмит су само наследници Бењамина Калаја који је био такође некакав управник БиХ. Инцкова одлука од 23. јула је нелегитимна, јер је он дао оставку 27. маја. Али они су нам послали јасну поруку: „Проћи ћете као што сте прошли након што смо вам послали ултиматум 23. јула 1914. године“. На страну што избор новог Високог представника Кристијана Шмита није прошао Савет безбедности. Инцков чин је грубо кршење свих одредаба Дејтона, а Кристијан Шмит не само да је подржао ту одлуку, него је рекао да ће се трудити да очува спољне границе БиХ и да нестану унутрашње. Та порука гласи: „Радићу на укидању Републике Српске“ .

Он је рекао да је германска политика брутална и са „дипломатијом нема никакве везе“. Kако је нагласио, германска политика је увек стајала иза Аустроугарске „и сад су они са Шмитом опет изашли из сенке“.

- Стално нас третирају као кривце и поражене, а ми смо праведници и победници. Али ако имају ишта историјског искуства, а имају, онда морају бити спремни да рачунају на дуготрајан српски отпор – нагласио је Калабић.

Он је рекао Аустријанци и Немци датумима ултиматума и одлука шаљу окултне поруке, а говорио је и о злочинима у Мачви и Подрињу и какав је био састав тих јединица који су починили те злочине. Говорио је о Бањалучком, такозваном Велеиздајничком процесу и другим монтираним процесима попут Цетњинског бомбашког процеса.

Говорио је о томе зашто су им у БиХ сметали увек баш православни Срби, како су Аустријанци прогонили Петра Кочића и друге знамените Србе, а такође и како је Ватикан, уместо умереног фрањевачког реда на тој територији наметнуо агресивни језуитски ред. О свему томе опширније можете чути у емисији.

А поново су се појавиле Книнџе, са капама са јединственим 4С, погледајте фотографије ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА