Најновије

ТЕРОРИСТИ ПОСТАВИЛИ ЛАЖНИ КОНТРОЛНИ ПУНКТ ПА ЗАПУЦАЛИ НА ЦИВИЛЕ: Отето 11 људи, троје једва спасило живу главу, нису хтели да стану!

Терористи ИД-а су поставили лажни контролни пункт на северу Ирака и том приликом су отели 11 људи. Они су поставили лажни контролни пункт између северне ирачке провинције Ниниве и провинције Ербил у ирачком Курдистану.

Џихадисти ИД. (Фото: Јутјуб)

У кратком саопштењу, Генерална дирекција за борбу против тероризма у региону ирачког Курдистана је саопштила да су лажни контролни пункт терористи поставили у близини села Кандар, на путу који води до града Макхмур у Ербилу. Исмаел Хамад, званичник Курдистанске демократске партије у Макхмуру, поделио је више детаља о инциденту са курдским медијима.

- Група ИД, коју је чинило шест припадника, поставила је контролни пункт у близини села Кендал  и почела је да зауставља све који су ту пролазили. Борци ИД-а прво су пуцали на возило које је прешло контролни пункт без заустављања. Као резултат тога, троје Курда из округа Макхмоур тешко су повређена - рекао је Хамад.

- Милитанти ИД-а потом су отели 11 грађана, неки од њих су становници Макхмоура, а двојица су Арапи - додао је Хамад.

Судбина отетих још увек је непозната. ИД до сада није дао никакву изјаву о одважној терористичкој операцији. У последњих неколико месеци ИД је појачао нападе дуж административних граница између Ниниве и Курдистана. Снаге безбедности нису присутне у региону због неслагања између Багдада и владе аутономног ирачког Курдистана.

Терористичка група ц́е вероватно наставити да користи безбедносни вакуум на северу Ирака. Багдад и влада региона Курдистан треба да се изкоординишу како би се суочили са овом опасном претњом.

Британски "тајфуни" пресрели руске авионе изнад Северног мора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА