Најновије

АМЕРИЧКА АМБАСАДА ПОЗВАЛА ДРЖАВЉАНЕ САД: Одмах напустите Авганистан! Користите комерцијалне летове, неће бити посебних!

Америчка амбасада у Кабулу пре два дана позвала је све америчке грађане да одмах напусте Авганистан користећи доступне могућности у овом случају наведена је опција комерцијалних летова. Ово упозорење долази у тренуткуа кад је чак пет авганистанских градова пало у току викенда, а данас у руке Талибана пао је и шести.

Авганистан. (Фото: Твитер видео)

"С обзиром на безбедносне услове и смањен број запослених, способности Амбасаде да помогне грађанима САД у Авганистану су изузетно ограничене, па чак и унутар Кабула, наведено је на сајту Абасаде САД у Кабулу.

Како је наведено амбасада може обезбедити средства за повратак за грађане САД који тренутно не могу да приуште куповину комерцијалне карте за САД.

Амерички држављани су такође позвани и да за додатне информације, контактирају Амбасаду на посебан мејл.

Америчка амбасада подсец́а грађане САД да је 27. априла 2021. године Стејт Департмент наредио одлазак из америчке амбасаде у Кабулу службеника америчке владе чије се функције могу обављати другде због све вец́ег броја пријава насиља и претњи у Кабулу. Савет за путовања у Авганистан остаје Ниво 4- Не путујте због криминала, тероризма, грађанских немира, отмица, оружаних сукоба и ЦОВИД-19. Домац́и летови и путеви копненог транспорта изван Кабула строго су ограничени и подложни су отказивању или затварању.

Грађани САД треба да се упишу у Програм за упис сигурних путника (СТЕП) да би добили безбедносна ажурирања и осигурали да вас амбасада може контактирати у хитним случајевима. У случају будуц́ег службеног лета за евакуацију, Амбасада би обавестила грађане САД уписане у СТЕП о доступној помоц́и.

Међутим, Амбасада понавља да би амерички грађани требали напустити Авганистан што је пре могуц́е користец́и расположиви комерцијални превоз и не планирају се ослањати на летове америчке владе.

Подсећамо. Амерички председник Џо Бајден почетком ове године саопштио је одлуку да ће војска САД до 11. септмбра после 20 година рата напустити ову земљу. већ прве недеље када је почело повлачење милитантна организација Талибани кренули су у општу офанзиву и за неколико месеци увећали територију коју контролишу.

Авганистанска влада је могла немо да посматра пад великих градова и заузимање граница са околним земљама.

Руска ратна флота добија моћно оружје, морнарица постаје непобедива! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА