Најновије

"ЦРНА ГОРА НЕ МОЖЕ УЋИ У ЕУ": Нису у стању да достигну вредности за чланство?

Председник Црне Горе Мило Ђукановић и шефица Делегације ЕУ у Црној Гори амбасадорка Оана Кристина Попа позвали су данас све релевантне субјекте на дијалог, мир и стабилнност, јер без тога, како је саопштено, Црна Гора неће бити у стању да достигне вредности које претпоставља чланство у ЕУ.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

Како је саопштено из Ђукановићевог кабинета са Попом је разговарао о комплексној ситуацији у Црној Гори у контексту најављеног устоличења митрополита Митрополије црногорско-приморске СПЦ, и потенцијалних последица по мир и стабилност земље и њену европску перспективу.

- Позвали су све релевантне субјекте на дијалог и разумевање осетљивости друштвеног контекста, наглашавајући да је преко потребно очување мира и стабилности земље, како би се сачували услови за будући широки међупартијски дијалог у Црној Гори, без којег Црна Гора неће бити у стању да достигне вредности које претпоставља чланство у ЕУ - наведено је у саопштењу.

Ђукановић је у суботу поручио да ће се прикључити најављеном протесту против устоличења митрополита Јоаникија, ако Митрополија не измести ту церемонију на неко друго место.

Његову најаву подржао је црногорски комитски покрет, функционери његове ДПС и других опозиционих странака.

Бајден у серији лоших резултата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА