Најновије

Дачић: Чешка инсистира на датуму уласка Србије у ЕУ

Чешка ће следеће године, када буде председавала Европском унијом, инсистирати на томе да се каже датум за улазак Србије у ЕУ, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић, на крају дводневне посете Чешкој.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић је данас у Прагу разговарао са министром спољних послова Чешке Јакубом Кулханеком и председником Сената Милошом Вистрчилом.

У изјави Тањугу, Дачић је рекао да су његовом посетом даље унапређени билатерални односи две земље, али да је томе допринео и низ састанака званичника две земље ове године, укључујући и посету председника Србије Александра Вучића Прагу, али и посету председника чешке владе Андреја Бабиша Србији.

Додао је да је у току припрема посете председника Чешке Милоша Земана Србији.

- Без обзира што постоје разлике у изјавама, јер не кажу сви оно што је рекао председник Земан, видно је да постоји жеља да ти односи не буду само пријатељски, већ и братски - рекао је Дачић.

Он је додао да је договорено да се сваке године одржавају састанци парламената две земље, који би требало да раде на што већем зближавању Чешке и Србије.

- То је још један показатељ да Чешка веома уважава Србију и да је веома захвална за помоћ од 100.000 вакцина које смо јој поклонили током ковид кризе - поручио је Дачић.

Бајден у серији лоших резултата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА