Најновије

МАСУДОВИ БОРЦИ СЕ НЕ ДАЈУ! ТАЛИБАНИ ПРИЗНАЛИ: "Велике жртве на обе стране у сукобу са Покретом отпора у Панџширу" (ФОТО/ВИДЕО)

Талибани признају "велике жртве" на обе стране у сукобима са Покретом отпора у Панџширу. Талибани су у среду признали да је било жртава са обе стране током сукоба са Покретом отпора Ахмада Масуда у провинцији Панџшир.

Покрет отпора у Панџширу. (Фото: Јутјуб)

Талибане су "напали они који су се одлучили да пруже отпор у Панџширу", рекао је Анамула Самангани, члан талибанског одбора за културу, додајући: "Напад је наишао на реакцију талибанских бораца, што је резултирало тешким губицима обе стране."

Авганистанска новинска кућа "Tolo News" известила је да су у уторак увече почели тешки сукоби између талибана и покрета отпора и да локално становништво напушта своје домове. Званичник талибана Амир Кан Мотаки рекао је да су разговори са "отпором" прекинути и да нису дали резултате.

У међувремену, портпарол Покрета отпора Ахмада Масуд, Фахим Дашти, рекао је да су талибани напали из три правца у последње две ноћи, али без икаквог напретка.

- Више од десет талибана је убијено, а више од седам рањено - саопштио је "Tolo News".

Након што су талибани 15. августа преузели контролу над Авганистаном, провинција Панџшир на североистоку земље остала је неосвојено подручје.

Постало је упориште отпора, мобилисано под командом Ахмада Масуда, 32-годишњег сина убијеног вође Ахмада Шаха Масуда, који се зарекао да ће се одупрети талибанима. Талибани су пре две седмице објавили да се стотине њихових бораца креће према Панџширу да преотму провинцију.

Бајден у серији лоших резултата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА