Најновије

МИЛАНОВИЋ ОШТРО: Џаферовић и Комшић нису људи поштених намера

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је у Сиску да чланови Председништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић "нису људи поштених намера".

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

„Ја знам шта сам радио последњих 15 година и какву сам веру и надања улагао у неке људе и неке концепте БиХ, али напросто то не иде“, рекао је Милановић, коментраишући реакције двојице чланова Председништва БиХ на његове изјаве о БиХ, пренела је прес служба хрватског председника.

Милановић је оценио да је „још у време Сулејмана Тихића, то имало шансе, сада нема“.

„Напросто, та једна насилна, безобразна, директна претња да ће БиХ бити оно како није замишљена, није добра. Такве ствари доводе до озбиљних конфликата“, рекао је Милановић.

Он је нагласио да ће наставити да се бори за интересе Хрвата у БиХ, јер је то његова уставна дужност.

„Ја радим свој посао, добро је што и верујем у то и борићу се за то. Ко год мисли да може лепим речима и ;активистичким приступом променити ствари – не може“, закључио је хрватски председник.

Полемика је уследила пошто је председник Хрватске изјавио да позив трећег члана Председништва БиХ, Милорада Додика, да се председници Хрватске, Србије и Турске укључе у преговоре о будућности БиХ доживљава добронамерним.

Комшић је потом оценио да се Милановић понаша као адвокат Додикове политике и политике председника Србије Александра Вучића. Комшић је претходно одбацио Додикову идеју, рекавши да не види „на који начин би данас две државе које су извршиле агресију на БиХ могле да имају већи медјународни кредибилитет од САД-а, Велике Британије, Немачке, Француске, ЕУ и УН, па и Русије“.

Бајден у серији лоших резултата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА