Најновије

СИРИЈСКЕ ДИВИЗИЈЕ СТЕЖУ ОБРУЧ ОКО ДАРЕ: Почела страховита офанзива Асадових снага, креће продор у град! (ВИДЕО)

Сиријске снаге појачале су јуче офанзиву против побуњеничке енклаве Дара, на граници са Јорданом и Израелом, саопштили су војни и опозициони извори.

Сиријска војска (Фото: syrian.defense.ministry)

Борбе су ескалирале раније ове недеље, након слома руског мировног плана који је имао за циљ да спречи офанзиву на Дара ал Балад, јужни део града Даре, који је, од 2018. године, када су снаге председника Башара ал Асада заузеле целу истоимену провинцију, успео да се одупре, пише Ројтерс.

Сведоци и војни извори кажу да су трупе које су опколиле Дару у последња два месеца, довеле појачање, са намером да продру у центар града.

Јужни део града, Дара ал-Балад, био је пре десетак година место мирних протеста против владавине породице Асад, као део Арапског пролећа.

Најновија кампања уследила је након појачаних напада у последња 24 часа, рекли су опозициони извори и становници. Сједињене Америчке Државе и њихови савезници изразили су забринутост због Асадове војне кампање у Дари. Асад је уз помоћ Русије и Ирана повратио контролу над око 70 одсто Сирије.

Мило напао Јоаникија да би сакрио шверц дроге. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА