Најновије

ГВОЗДЕНА ШКЛОПОЦИЈА КОЈА НЕ СЛУЖИ НИЧЕМУ: Британци на "Ајакса" спуцали богатство, а сад га шаљу на старо гвожђе! (ВИДЕО)

Британски министар одбране Џереми Квин признао је да би програм оклопних војних возила Ајакс вредан 3,5 милијарди фунти ускоро могао бити распуштен.

Оклопно возило "Ајакс". (Фото: Јутјуб)

Признање је уследило након шокантног открића Дејли Мејла да је 310 војника затражило лекарску помоћ након прегледа возила. Наиме, претрпели су губитак слуха, грчеве у леђима и болове у зглобовима. Повреде настају услед буке и вибрација мотора.

Ајакс је имао проблема са прецизним гађањем и вожњом уназад преко препрека, али званичници кажу да је у тој области постигнут напредак. Тестирање возила, које је почетком године заустављено због повреда војника, наставио је произвођач Џенерал Дајнамикс, који је сам морао да брине о возачима.

- Не могу 100 одсто обећати да ћемо пронаћи одговор на ове проблеме, али вољни смо да на њима сарађујемо са Џенерал Дајнамиксом. Нећемо прихватити почетни ниво оперативности све док не пронађемо решење за проблеме буке и вибрација мотора. Треба нам оклопно возило које функционише и које служи својој сврси. Раније сам описао програм Ајакса као проблематичан, али то не значи да су сви проблеми решиви - рекао је министар одбране посланицима Доњег дома.

Бивши министар одбране Марк Франсоа рекао је да је програм Ајакса показао да су јавне набавке Министарства "потпуно прекинуте". Окарактерисао је возило као "горућу гомилу институционалне неспособности".

Суспендовани пилоти који су одбили да превезу митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија на Цетиње!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА