Најновије

ОВАКО АМЕРИ ОДЛАЗЕ ИЗ ГВИНЕЈЕ: На мрежама се појавио снимак спровођења Зелених беретки после државног удара (ВИДЕО)

Тим америчких Зелених беретки на недавној мисији обуке у западноафричкој држави Гвинеји била је потребна помоц́ локалних безбедносних снага да прођу кроз хаотичну уличну сцену након свргавања председника земље, потврдила је у петак америчка команда у Африци.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

На видео снимку који је ове седмице кружио друштвеним медијима виде се тројица америчких војника у аутомобилу окруженом људима који скачу горе -доле на путу до америчке амбасаде у главном граду Гвинеје Конакрију. Види се како их обезбеђујунаоружане гвинејске трупе, преноси Старс енд Страјпс.

"Гвинејске снаге безбедности обезбедиле су пратњу до Конакрија како би осигурале безбедан пролаз тима", наводи се у саопштењу америчке команде AFRICOM.

Војници су били део војног тима за специјалне операције који је био приморан да откаже планиране активности обуке након војног преузимања власти у недељу, саопштио је AFRICOM. Додаје се да су премештени у америчку амбасаду.

Чини се да видео приказује део тог пресељења, рекао је AFRICOM. Током снимања, аутомобил војника окружен је гомилом, која делује више узбуђено него прети.

Чини се да војници нису превише забринути. Једна зелена беретка на снимку се смеши и пружа руку кроз прозор како би се руковао с пролазницима.

Америчке јединице за специјалне операције рутински изводе мале мисије обуке са локалним снагама у Африци и другим земљама познате под називом Заједничка обука комбиноване обуке или ЈЦЕТ -ови.

"Америчка влада и војска ни на који начин нису умешани у овај очигледни војни освајање власти", рекао је AFRICOM. "Сједињене Државе оштро осуђују ове акције у Гвинеји и све покушаје насилног одузимања власти или неуставних радњи".

Суспендовани пилоти који су одбили да превезу митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија на Цетиње!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА