Најновије

ОВК КРИЈЕ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА: Срамно одбијају иницијативу Београда да отворе своје злогласне архиве!

Настављају се бурна реаговања на договор о отварању архива тзв. ОВК, па тако бивши командант ОВК Кадри Кастрати, тврди да архиви не постоје и да је главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими требало да одбије споразум о отварању "непостојеће" архиве.

Шиптари тзв. ОВК. (Фото: Јутјуб)

- Ми смо рат водили према ситуацији, нисмо имали дугорочне оперативне планове јер нисмо имали могућности и капацитете, ни људске ни оружане. Од Главног штаба смо добијали упутства о опхођењу према цивилима или заробљенима, других тајних докумената и планова није било - навео је Кастрати за Косово онлајн.

Он је додао да Бисљими не зна да ОВК није имала никакве архиве, и да то није тајна.

- Да сам ја био на његовом месту, рекао бих да о тој теми не можемо причати, јер немам сазнања о њој и мислим да је велика грешка што су наши то прихватили. Пре свега је требало да се консултују са људима који су били у ОВК, да ли има или нема архиве - истиче Кастрати.

Извршни директор Правног института Косова Ехат Мифтарај оценио је за Економија онлајн да је изјава о отварању архиве ОВК "нож у леђа свим хашким притвореницима и онима против којих се може подићи оптужница".

Он тврди да је потпредседник владе Бесник Бисиљими искривио слику о истини слањем поруке српској страни да Косово има архиву и да је, како наводи, ОВК регуларна војска која је архивирала све што се догодило током ратних сукоба.

Суспендовани пилоти који су одбили да превезу митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија на Цетиње!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА