Најновије

НОВИ ДОКАЗИ ПРОТИВ ХРВАТСКЕ: Преживели логораши откривају истину (ВИДЕО)

Екслузивно на јутјуб каналу ХелмКаст, логораши који су преживели Јасеновац сведоче о стварном броју жртава, дематују најновије издајничке шпекулације и покушај умањења броја страдалих Срба. „Усташе су ме одвеле у Јасеновац када сам имао само шест година, гледао сам како бајонетом убијају мајку, а потом њену бебу бацају у вис и дочекју је на бајонет“ прича Славко Милановић,преживели логораш.

Новак Дукић (Фото: Јутјуб)

Модерна хрватска држава уз подршку Европске уније, спроводи геноцид над Србима, док је Олуја само наставак онога што је започео Анте Павелић 1941. године. Разлика између НДХ и Републике Хрватске је у томе што је хрватске злочине тада подржавао Трећи рајх, док злочине из Олује и Бљеска подржава модерна Немачка и велики број земаља Европске уније као и НАТО. Не смемо заборавити да је злочиначка акција Олуја започела нападом НАТО авијације не положаје Крајишких Срба. Потсећамо тадашњи председник Хрватске Фрањо Туђман, огласио се изјавом: „...да нанесемо такве ударце да Срби практично нестану.“ Већина Срба у Хрватској заиста је и нестала. Ипак злочини Републике Хрватске нису завршени окончањем „Олује“  У тој држави редовно пребијају српске туристе, српске ватерполисте туку све док се не изјасне као Црногорци, а да би сви ти злочини могли да се оправдају и забораве Хрвати су осмислили стратегију наметања расправе о броју Срба убијених у Јасеновцу.  Хрватски званичници негирају доказе међународних научника из те обалсти и историјске чињенице, тврде да је у Јасеновцу убијено много мање Срба, српске деце и жена, на начин: „Ето ако смо их убили осамдесетак хиљада, то није тако страшно као да смо их убили седамсто хиљада...“  Циљ те реторике је јасан, пропагирањем да је број стварно убијених Срба у Јасеновцу мањи него јесте, започиње се расправа о броју и утишава се прича о злочинима из Олује, Бљеска, акције Оркан. Заташкава се прича о злочинима у сплитској Лори. Отвара се простор за заташкавање геноцида који је над Србима спровео Туђман односно модерна Република Хрватска уз стихове „данке дојчланд.“ Стихови Томсона у таквој атмосфери овог примитивца  промовишу у најискренијег Хрвата. Он не негира геноцид он пева: „Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових Месара.“ Његови савезници из београдског круга двојке не певају заједно са усташама, они из Београда предузимају акције које се могу описати као: Негирање масовности злочина над Српским народом у Јасеновцу...
„На основу америчких архива, објављена је публикација у Америци под насловом "Genocide in Croatia" (Геноцид у Хрватској) у којој је наведено да је убијено 750.000 Срба, 60.000 Јевреја. Када је то предочено председнику Сједињених Америчких Држава Франклин Делано Рузвелту, марта 1943. године, изјавио је: "Хрвате треба ставити под туторство...", пише сајт jasenovac.in.rs.

Као одговор на хрватско заташкавање геноцида, редакција Хелм Каста, је позвала у госте децу која су преживела Јасеновац. Током емисије Тема К9 они су сведочили о усташким злочинима, и јавности су презентовани нови докази о геноциду над Србима у Хрватској. 

„Усташе су ме одвеле у Јасеновац када сам имао само шест година, гледао сам како бајонетом убијају мајку, а потом њену бебу бацају у вис и дочекју је на бајонет“ прича Славко Милановић,преживели логораш. 

Новак Дукић кога су у Јасеновац са мајком усташе одвеле након офанзиве на Козару, говорио је у другом делу емисије, а све доказе које су презентовали можете погледати на видео снимку испод овог текста.

О апелу Србима у Хрватској прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА