Најновије

РУСКИ АМБАСАДОР О ТАЛИБАНИМА: Да ли је рано за закључке?

Још је рано да се доносе било какви закључци о природи радикалног талибанског покрета у актуелној форми, изјавио је данас амбасадор Русије у Авганистану Дмитри Жирнов.

Талибани (Фото: Јутјуб)

"Рано је дати одговор на питање о томе ко су данашњи чланови талибана. Да, они су формирали владу, у којој има један Узбекистанац, који је заменик премијера, и један Таџикистанац, који је на челу војске. Ипак, сви они су из редова талибана. Међутим, треба им судити по делима", рекао је Жирнов, пренео је ТАСС.

Амбасадор је описао ситуацију у Авганистану као "мозаичну".

"Неки кажу да су права жена угрожена, али сте имали демонстрације по овом питању које су организовале жене. У исто време, било је и антидемонстрација у организацији људи који су бранили шеријатски закон и исламизацију", додао је.

Дипломата је додао да нема основа да се каже да ће талибанска владавина проћи без проблема.

"Држава је ушла у нови период, период транзиције власти, без алтернативе за нову власт. Међутим, влада се објективно сусреће са озбиљним проблемима. Нема основа да се каже да ће све протећи глатко, укључујући и мишљење народа о новим владарима. Уколико се социјална и економска ситуација погоршава, а то је врло извесно, онда ће, наравно, сценарио бити тежи", сматра Жирнов.

Како је војска ДНР дроном напала Њујорк, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА