Најновије

"СПРЕМАЈУ МОЈЕ ХАПШЕЊЕ!" Додик алармирао нацију!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је након састанка са председником Србије Александром Вучићем да је једна од тема била везана за укупну политичку ситуацију.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

- Разговарали смо и о посети (Кристијана) Шмита Београду и разговору који је председник Србије имао са њим. Вучић зна моје мишљење да је Шмит нелегитиман и да бих волео да то тог састанка није дошло - рекао је Милорад Додик.

Он је додао да је након тога у Сарајеву било спекулација о том састанку.

- Шмит је нелегалан. Он није високи представник и нема потребе да се у том његовом својству срећем са њим и не желим да му дам легитимитет - рекао је Додик.

Милорад Додик је претходно на ТВ Прва рекао да је тачно да се „покушава његово хапшење“, те да у Сарајеву има „преко стотину кривичних пријава“ против њега.

О предлогу закона о негирању геноцида Валентина Инцка, Додик каже да таква пракса не постоји нигде на свету да странци одређују законе.

- Пријавили су ме, да... Прво нема парчета земље на свету у којој неки странац дође и каже - ово је закон. То подржавају странци, јер они најбоље знају шта је за нас добро - казао је Додик.

На питање да ли ће бити прва жртва тог закона који је наметнут БиХ одговара да је то „апсолутно неприхватљиво“.

- Какви су то правници који прихватају закон који им је неко наметнуо - рекао је.

Казао је и да остаје при ставу да би волео да се састанак Вучића и Шмита није догодио.

- Нема високог представника у БиХ, он је лажни високи представник - рекао је.

Додик тврди да Република Српска не може да нестане и да то не треба доводити у питање.

- Она не може да се укине, она ће само једног дана постати независна земља. Није могућ рат, могућ је мали инцидент у неком смислу. Они који би ушли у РС морају рачунати на то да ће РС морати да се брани - рекао је Додик.

Додик тврди да је РС једина ствар која функционише, а да БиХ има много потешкоц́а.

- Једино што не подносе јесте да је Србија стабилна и да је фактор. Зашто нам се то замера? Србија је снажна и јака, стабилна на економском путу. РС је такође стабилна - рекао је српски члан Председништва БиХ.

Српски члан Председништва БиХ рекао је да иза протеста у Црној Гори стоји Мило Ђукановиц́ и да је он покушао да удари на СПЦ. Како је Додик рекао, Мило Ђукановић се прерачунао и прешао границу јер Црква је симбол јединства.О сусрету са митрополитом Јоаникијем рекао је да је то био пријатан сусрет и да је митрополит показао своју величину током дешавања у Црној Гори.

- То је било једно угодно виђење, са човеком који је за апсолутно јединство СПЦ. Његово искуство је било веома важно да са умирујућим порукама делује у ситуацији каква је била - рекао је Додик.

Када су протести на Цетињу у питању, Додик нема дилему ко је крив за те немире.

- Мило Ђукановић и његови људи, нема ту много избора. То је једна идеологија која је била усмерена да се смањи не само значај, него и број Срба у Црној Гори. То је било шиканирање Срба, али свакако литије су допринеле окупљању људи око цркве - објаснио је.

О прихватању НАТО, Додик каже да је још раније имао одговор на то питање и да се он до данас није променио.

- Да, има - наравно да сам се шалио. Да прихватите РС независном земљом, ми ћемо онда прихватити НАТО - испричао је Додик.

Ђукановић уплашен због хапшења које му прети Више о томе ОВДЕ.

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА