Најновије

Генерали САД примили узнемирујућу поруку од Путина: Послали моћну флоту у Јужнокинеско море али су добили поруку где је нису очекивали

Руска Федерација је, анализирајући планове Сједињених Америчких Држава, везане за слање поморске групе бродова предвођене носачем авиона УСС Kарл Винсон у Тихи океан, донела неочекивану одлуку.

Америчка морнарица (Фото: US navy)

До таквог закључка дошли су новинари кинеског информативног портала Соху, коментаришући разне потезе Вашингтона на међународној сцени.

Аутори материјала детаљно су говорили о новом потезу Американаца, а такође су објаснили како је Русија на то адекватно одговорила, користећи јединствене полуге притиска.

Посматрачи Соху нису занемарили америчку одлуку да се УСС Карл Винсон пошаље у Тихи океан. Новинари су уверени да је ово нова војна демонстрација моћи Вашингтона у Јужнокинеском мору, која је уперена против Кине.

Тако Американци покушавају да одрже статус светског хегемона, демонстрирајући борбену моћ сопствених поморских снага у близини територијалних вода својих геополитичких противника.

„Последњих година САД су уживале у свом статусу суперсиле и доминирале међународном заједницом. Користећи норме слободе пловидбе, они шаљу ратне бродове и носаче авиона у територијалне воде других земаља да покажу свој хегемонистички статус “, рекли су Кинези.

Соху је осудио ову одлуку Вашингтона, напомињући да Пекинг сматра овај приступ Американаца озбиљном војном провокацијом, која би могла довести до непоправљивих последица.

Међутим, кинески новинари су приметили да је нова провокација Сједињених Држава против Кине изазвала неочекивану реакцију Русије.

Дакле, као одговор на такве акције Вашингтона, Москва је одлучила да организује непланиране војне вежбе у арктичком региону, демонстрирајући Американцима да подржава став Пекинга.

“Локација војних вежби за руску војску је веома посебна јер Сједињене Државе сада покушавају да појачају своје војно присуство у арктичком региону”.

“Сада када је Русија одједном послала велике снаге за извођење војних вежби на Арктику, очигледно је на кога циља руски председник Владимир Путин”, приметили су новинари.

Аутори чланка су уверени да су Американци изузетно озбиљног схватања у погледу војне претње коју представља Руска Федерација, а такође се плаше и њених стратешких одлука које би могле драматично променити ситуацију на међународној арени.

Сада је Москва показала Вашингтону да не намерава да толерише тако опасне потезе Американаца и да ће на њих одговорити на најнеугоднији начин.

„Чак и војне операције Русије показују да Руска Федерација неће дозволити НР Кини да се сама суочи са поступцима Сједињених Држава“, резимирали су аутори Соху.

У суботу скуп патриота испред америчког Конгреса! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА