Најновије

ЈАНКОВИЋ: Странци тражили да сарађујем са Вучићем

Саша Јанковић, некадашњи заштитника грађана Србије, а потом и предсeднички кандидат, каже да је трпео притисак са разних страна да се приближи Александру Вучићу, како би га "рушио изнутра и у неком тренутку дошао на његово место".

Саша Јанковић (Фото: јутјуб)

Саша Јанковић је, гостујући у подкасту Нове "Снага ума", рекао да су му "политички стратези, амбасадори, квазипријатељи" сви говорили исто.

"Ти и Вучић сте исто годиште, чак се и познајете, он тебе поштује, треба да будеш супер са њим, па да му се подвучеш под кожу и да у једном моменту све преокренеш. Тако се осваја власт. Апсолутно ми је било испод части да узимам то у разматрање", испричао је Јанковић.

Као "ружне" оценио је предлоге да седи са неким и плете заверу како да "постане калиф уместо калифа".

"Дешавало ми се и да чујем: Ако нећеш са Вучићем, са ким би могао у СНС-у? У случају да Вучићу откаже срце… Шта на то човек може да одговори? Хајде да се правимо да то нисам чуо, јер ако прихватим да сам чуо то што сте рекли никад више не можемо да причамо. Без обзира што ми је тај човек учинио најгоре ствари у животу, шта бих ја био ако бих тако размишљао о њему? То тако не може", објаснио је Јанковић.

Сигуран је, каже, да се ово није дешавало само њему већ да је више правило на нашој политичкој сцени.

"Све је то погрешан пут. На њему нема добрих станица и нема победа. Ове сугестије нису нешто што се дешавало само мени. Уверен сам да је то пакет савета које добије већина политичара у Србији", истакао је Јанковић.

Истакао је да је важно да се у политици не одступа од етике, уколико желимо било какве реалне промене.

"Уверен сам да је могуће победити ово зло, али пут до победе над Вучићем не иде преко сарадње са њим, нити преко прављења било каквих компромиса, наводно зарад вишег циља. Та линија једном када се пређе, све границе се губе", поручио је Саша Јанковић.

Како ће се прославити Дан српског јединства, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС/Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА