Најновије

ИСКОРЕНИТЕ ИХ! Си Ђинпинг послао снажну поруку!

Си Ђинпинг је објавио говор о авганистанском питању преко видео везе у Пекингу, када је учествовао на самиту лидера земаља те две организације.

Си Ђинпинг. (Фото: Јутјуб)

Шангајска организација за сарадњу и Организација уговора о колективној безбедности (ОДКБ) морају да играју стабилизујућу улогу у Авганистану, и да промовишу мир у том подручју, изјавио је је кинески председник Си Ђинпинг.

Како је данас пренела је данас Кинеска медијска група (ЦМГ), Си је апеловао да ове две организације подстичу одговарајуће стране у Авганистану да се боре против терористичких организација и да их искорене.

Како је Си истакао, земље чланице ове две организације су блиски суседи Авганистана, које имају заједничку будућност као и безбедну заједницу. Кинески председник је апеловао на улагање даљих напора на промовисање стабилне транзиције авганистанске ситуације, и да се Афганистан укључи у дијалоге у помагању авганистанским грађанима да савладају тешкоће.

Како је истакао, Шангајска организација за сарадњу и Организација уговора о колективној безбедности треба да подржавају различите стране у Авганистану да достигну уговоре о инклузивном политичком уговору путем дијалога и конзултација у што краћем року, додала је ЦМГ.

– Треба да наставимо да обраћамо пажњу на било какве активности терористичких организација у Авганистану, и да охрабрујемо различите стране у тој земљи да боре против тероризма и да га искорене – рекао је Си.

Нападнути телибани! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА