Најновије

НА АРКАНА СКОЧИЛА ШЕСТОРИЦА: Испливала ретка фотографија, хтео да побегне након пљачке у Амстердаму, али није далеко стигао! (ФОТО)

Фотографија хапшења младог Жељка Ражнатовића Аркана након оружане пљачке јувелирнице у Амстердаму поново је постала актуелна на друштвеним мрежама!

Жељко Ражнатовић. (Фото: Јутјуб)

Ражнатовић је као двадесетседмогодишњак ухапшен 24. октобра 1979. у Холандији и осуђен на седам година затвора, али већ 8. маја 1981. године бежи из затвора у Амстердаму користећи пиштољ који су му преко затворског зида добацила двојица саучесника италијанске националности.

Исте године је рањен приликом пљачке златарске радње у Франкфурту, али недуго затим бежи из болнице.

Европска полиција га памти и као једног од ретких људи који је успео да побегне из чувеног швајцарског затвора и то тако што се помоћу "лоповских мердевина" испео уз четири метара висок затворски зид и успео да побегне упркос двометарској бодљикавој жици. А да би у томе успео претходно је обукао десетак џемпера који су ублажили убоде бодљи.

У Шведској је наводно остао запамћен као "разбојник с ружом". Ушао би у банку са цветом у руци и пиштољем у другој и лепо замолио благајницу да му испразни новац у кесу. Затим би јој оставио цвет и удаљио се. За само четири месеца починио је 18 пљачки у Шведској и отео 87.000 круна што су биле огромне паре у та доба.

Био је веома вешт са фалсификованим документима и користио је десетине идентитета од којих му је иначе једно - Аркан - са лажног турског пасоша остало као надимак до краја живота.

Кад му је у Шведској пригустило, прелази у Белгију, где је 1975. ухапшен приликом покушаја пљачке и добија 10 година затвора. После четири године бежи из затвора, пљачка и даље, али га хапсе у Холандији, а том приликом је настала и чувена фотографија.

Ражнатовић је убијен 15. јануара 2000. године у тадашњем хотелу "Интерконтинентал" у Београду.

Американци ангажовали припаднике СС да чувају нацисте!? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА