Најновије

Манифестација "Деца Победе" одржана у Новом Саду!

У Новом Саду на градском купалишту Штранд одржана је манифестација “Деца Победе” којој је Српско-руски центар “Мајак” био домаћин и организатор уз сарадњу са носиоцем овог пројекта у нашој земљи организацијом Сојуз из Београда, као и КСОРС у Србији и Ромашка из Панчева.

Манифестација "Деца Победе". (Фото: "Мајак")

Ова манифестација се одржава уз подршку Амбасаде Руске Федерације у Србији и Руског дома из Београда.

Деца из неколико основних школа узело је учешће у овом пилот пројекту и сјајно се забавило а уз игру нешто су научили о борби за ослобођење у другом светском рату. Победила је екипа из Основне школе Коста Трифковић и они ће имати прилику да у финалном такмичењу у Београду покушају да победе и освоје главну награду. Тридесеторо деце је по лепом и сунчаном дану играло игру потраге са историјским елементима и сјајно се забавило а долазе из следећих школи ОШ Доситеј Обрадовић, ОШ Петефи Шандор, ОШ Коста Трифковић и ОШ Милош Црњански. Захвалност Градској управи Новог Сада и руководству ЈКП Градско зеленило Нови Сад на одличној сарадњи.

Неговање сећања на антифашистичку борбу и нашу скупо плаћену победу мора се преносити генерацијама младих који долазе који треба да имају сазнања о догађајима који су нас дефинисали на мапи људскости за разлику од многих других. Деца су сама давала имена својим екипама а симболика је да је баш екипа са називом “Црвена Армија” победила на овом занимљивом такмичењу. Пилот пројекат је прошао одлично и сматрамо да има одличну перспективу у нашој земљи јер се учење кроз игру показало као одличан начин да деца усвоје неке историјске чињенице. Игре се одржавају у време када се приближавамо месецу октобру када су  ослобађани град за градом у нашој земљи од нацистичке окупације у другом светском рату.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА