Најновије

БАЈДЕН ''ОДУВАО'' МИЛА: Ђукановић узалуд спремио 15 милиона евра за сусрет са америчким председником

У Црној Гори се приводи крају истрага о томе ко, како и зашто је изазвао немире на Цетињу и покушао да спречи устоличење митрополита СПЦ. Истовремено, испитује се и информација о вишемилионској суми долара која је уплаћена како би се излобирао сусрет Мила Ђукановића и Џоа Бајдена.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Како незванично сазнаје портал ИН4С, Ђукановић је издвојио око 15 милиона долара, да би омогућио сусрет, односно састанак са америчким председником.

Према информацијама портала ИН4С у целу „акцију“ биле су укључене и ангажоване разне логистичке куће, међутим до тог састанка ипак није дошло.

Посматрано дипломатски, Ђукановићев поступак сматра се скандалом, па самим тим и нарушавањем угледа Црне Горе.

Ђукановић је три деценије владао на тензијама и пројектованим несигурностима. Међутим, једино што му је тренутно преостало је да плаши Европу и Америку такозваном великом Србијом, „српским светом“, и руским утицајем који се наводно шири.

Нападе на Србију и СПЦ овог пута Ђукановић је отпочео преко хрватског Јутарњег листа. У интервјуу је користио крајње непримерену терминологију са елеметима етничке и верске мржње. „Слобода говора“ коју је себи никада до сада није дозволио ниједан европски шеф државе.

С друге стране, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, на позив америчког председника Џоа Бајдена, учествовао је на глобалном онлајн самиту посвећеном борби против КОВИД-а, на маргинама Генералне скупштине УН.

Самит је био прилика да се потврде глобални напори од стране мултилатералних, националних и глобалних фондова и њихова неподељена спремност да пруже финасијску, експертску и техничку подршку у циљу окончања пандемије КОВИД-19.

Кривокапић је у видео поруци, у име Владе Црне Горе, захвалио Бајдену на правовременој, глобалној иницијативи САД-а усмјереној на окончање пандемије.

Шта заправо Курти жели на северу КиМ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА