Најновије

НОВИ ТАЛАС ВАЗДУШНИХ НАПАДА У ВЕЛИКОМ ИДЛИБУ: Руси ударили жестоко, ХТШ терористи десетковани (ФОТО/ВИДЕО)

Ратни авиони Ваздушно-космичких снага Русије извели су јуче најмање девет ваздушних удара на северозападни сиријски регион Велики Идлиб.

Нови напад у Идлибу (Фото: Твитер)

Мета су били положаји Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ), терористичке организације повезане са Ал Каидом, у предграђу града Кансафра на југу Идлиба. Терористичка група је де факто владар региона.

Према подацима Сиријске опсерваторије за људска права са седиштем у Лондону, један припадник ХТШ-а је погинуо, а неколико других је рањено.

Руски ратни авиони изводе нападе из ваздуха у овом делу Сирије већ више од месец дана као одговор на поновљена кршења примирја од стране ХТШ -а и њихових савезника.

Споразум о прекиду ватре у Великом Идлибу, који је постигнут 5. марта 2020. године посредством Русије и Турске, једва да се поштује. Анкара тек треба да испуни своје обавезе према том споразуму.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган посетиће 29. септембра Русију и састаће се са председником Владимиром Путином. Како се наводи, једна од главних тема једнодневне посете биће и ситуација у Великом Идлибу.

Ердоган одбио да повуче трупе из Идлиба, шаље додатна оклопна возила и трупе у регион. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА