Најновије

Хистеричним лелеком и фарсом на КиМ, Вучић отпочео обрачун са Русијом

"На основу члана 43. став 3. Закона о Влади, Влада доноси закључак бр.06-8907/2012: 6. На административним прелазима Јариње и Брњак, биће омогућено слободно коришћење личних докумената, регистрарских таблица, саобраћајних дозвола и осталих докумената издатих од стране надлежних органа Републике Србије. 7. Режим из тачке 5 и 6 овог Закључка биће на снази до постизања коначних договора из области овог споразума. 8. Уколико дође до кршења постигнутог договора, Влада ће суспендовати даље спровођење овог споразума". Потписао председник Владе, Ивица Дачић, 6. децембра 2012.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Давор Калајжић

Најновија криза на северу АП КиМ избила је у тренутку кад су сепаратистичке полицијске и жандармеријске снаге кренуле да спроведу одлуку о укидању коришћења регистрационих таблица које издаје Република Србија за возила својих становника градова на АП КиМ, а у конкретном случају то се односи на таблице КМ, ЛЕ и ЗВ.

Сепаратистичка и српска страна позивају се на два иста споразума, оном из 2011, и „Вучићевом“ из 2016., који предвиђају по петогодичњи мораторијум на имплементацију договореног, са могућношћу продужења, или једностраног раскида истог, што су сепаратисти искористили за своју најновију акцију.

Хистерични лелек и ултра пропаганда Александра Вучића само су димна завеса за галопирајућу издају. Из све већег броја фото и видео записа који пристижу са терена, види се само једно – опуштени сепаратистички полицајци и жандарми редовно се мењају и обаваљају свој „посао“ уз свесрдну подршку и асистенцију чланова Вучићеве „Српске листе“. То је нормално и очекивано, јер су сви они положили писану и усмену заклетву на чување „законског, територијалног и уставног поретка Косове“, па се понашају сходно томе и директивама које примају са Андрићевог венца.

Без мандата и било каквих законодавних овлашћења, Александар Вучић самовољно је приграбио „надлежност“ да води „дијалог Београда и Приштине“. „Београд“ и „Приштина“ су еуфемизми за право стање ствари, а то су преговори између самопроглашене државе Косово и Републике Србије.

„Београд“ и „Приштина“, до сада никада се нису састали, јер „Закон о главном граду Београду“ прецизно наводи услове под којим неко може заступати град. Дакле, осим што је кривичним делима рушења територијалне целовитости и уставног поретка те самовлашћа, оба у продуженом трајању, Александар Вучић и његова „екипа“ су у продуженом кривичном делу лажног представљања.

Како из горе наведеног документа видимо, Влада Републике Србије донела је Закључак којим је практично суспендовала споразум из 2011. Формално-правно, то је била обавезујућа одлука за Владину канцеларију за КиМ, која од тог тренутка више није могла да са сепаратистичком страном преговара ван ових нових задатих параметара.

У свеопштем државном расулу надлежности и компетенција, уз нарастајуће самовлашће које прелази у отворену диктатуру, Александар Вучић не само да је срушио Владин Закључак, већ је демолирао и Резолуцију УН 1244 која не предвиђа никакву „Приштину“, већ на локалном и међународном нивоу уводи правно обавезујуће термине „Косово*“, или „УНМИК-Косово“.

Вучић је после децембра 2012. наставио да преговара са „Приштином“, без обавезујућег присуства УНМИК-а, склопивши „Бриселски“ и „Вашингтонски“ споразум, којим је починио најтежа кривична дела која ће га одвести у доживотни затвор.

Најновија „криза“ са регистарским ознакама на северу КиМ, само је још једна у низу координираних представа за српску јавност, којом треба што пре затрпати аферу „Беливук“, која је срце криминалних радњи сектопартије и братомафије.

Потези Александра Вучића на урушавању међународног права, веома су узнемирили пријатељску Руску Федерацију. У покушају да остане на власти по сваку цену упркос свим непојмљивим аферама, поред галопирајуће издаје којом купује наклоност западних газда, Вучић уместо досадашњег хибридног рата, почиње агресивно да се обрачунава са Руском Федерацијом.

Најновији пример са Шмитом посебно је иритантан, па је изазвао одговарајућу контра реакцију. Из Русије стиже идеја како извршити мирну и у складу са Уставом транзицију издајничко-криминалне власти у Србији.

На делу опозиције, а пре свега на ДС, НС и ССП, је историјска одговорност да својим промишљеним и координираним политичким потезима заустави даље сектопартијско дивљање и цепање Србије.

Брука на Брњаку, РОСУ нису дале ни свештенику на опело, претили пушкама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА