Најновије

СРБИ НЕ ОДСТУПАЈУ НИ МИЛИМЕТАР: Брука на Брњаку, РОСУ нису дале ни свештенику на опело, претили пушкама (ВИДЕО)

Грађани на северу Космета дочекали су пети дан на прелазима Јариње и Брњак, изузетно ледена ноћ протекла је мирно. Срби са барикада не одступају ни милиметар, а и припадници РОСУ и даље су распоређени и не померају се са својих пунктова.

РОСУ нису дале ни свештенику на опело (Фото: принтскрин)

Полиција на Брњаку, која је јуче претукла тројицу Срба који нису ни били на барикадама него су пошли по дрва, није дала ни српском свештенику да пешке оде на опело, викали су и претили пушкама.

Ту су и Срби из Лепосавића и Зубиног Потока, који већ пети дан протестују. Њих има више од 100, налазе се у шаторима и колонама дугим неколико километара. На северу Косова је прилично хладно, има магле, горе импровизована ложишта, а људи покушавају да се загреју.

У српским срединама косовска полиција наставила је да уклања билборде са натписима "Добродошли у Заједницу српских општина". На север Косова и даље се може само пешице, јављају Косово онлајн и РТС.

Незадовољни одлуком косовских власти о замени регистарских таблица, грађани су одлучни да наставе протест до испуњења њихових захтева: повлачења Росу јединица и укидање одлуке о регистарским таблицама.

Иза грађана је остала најхладнија ноћ од почетка протеста, али су они остали једнако одлучни у својој намери да неће отићи док се не повуче уредба о таблицама.

Грађани протестују мирно на само стотинак метара од припадника специјалне полиције.

Руски ратни брод натоварен тешким теретом испоручио у Сирију непознато оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА