Најновије

ДИПЛОМАТСКИ ТРУЈУМФ ВАГНЕРОВЕ ГРУПЕ: Добили су одобрење за лов на терористе

Власти у афричком Малију обратиле су се руској приватној војној компанији Вагнер за борбу против терориста. Ово је данас саопштио руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Вагнеровци (Фото: Јутјуб)

"Они су се обратили приватној војној компанији из Русије у вези с чињеницом да, како ја разумем, Француска жели да значајно смањи свој војни контингент, који је тамо био и требало је, како су сви разумели, да се бори против терориста", рекао је он новинарима данас у оквиру учешћа у Генералној скупштини УН.

Према речима руског министра, француска војска "није успела, а терористи тамо и даље воде игру".

"С обзиром да су власти Малија оцениле властите способности као недовољне без спољне подршке и како се спољна подршка смањује од оних који су обећали да ће помоћи у искорењивању тероризма, обратили су се приватној руској војној компанији", рекао је Лавров.

"Ова активност се спроводи на правној основи и тиче се односа између земље домаћина, ово је легитимна влада, коју сви признају као легитимну и прелазну структуру, и оних који нуде услуге преко страних стручњака", рекао је шеф руске дипломатије.

Стручњаци су већ приметили да се, заправо, говори о признању руске приватне војне компаније на дипломатском нивоу.

„Ово је заиста важно. У ствари, ово је прво признање руске приватне војне компаније на званичном дипломатском нивоу. Другови, оператери плаћеници, овај дан можете да додате у календар као датум свог професионалног празника“, напомињу аутори популарног војно-политичког Телеграм канала '’Мајор и генерал'’.

О ситуацији у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА