Најновије

ТУРЦИ СЕ ОСИЛИЛИ! Агресори кренули у жесток напад на положаје САА! (ВИДЕО)

Tурска војска и њени пуномоћници гранатирали су положај Сиријске арапске војске (САА) у североисточном региону Сирије.

Турска војска. (Фото: Јутјуб)

Предметна пошта се налази у близини села ал Тавила западно од града Телл Тамра у северном селу ал-Хасаке, напад се одиграо 24. септембра. Као и већи део североисточне Сирије, подручје контролишу Сиријске демократске снаге (СДФ) које подржавају САД.

Локални активисти поделили су неколико видео записа турског гранатирања на ал Тавиле. За сада нема извештаја о жртвама или материјалним губицима.

САА и руска војна полиција успоставиле су мрежу положаја на сјевероистоку Сирије након напада на регион под вођством Турака 2019. Војска је присутна у Тел Тамру и околини како би осигурала аутопут М4 који повезује ал Хасаку са Раком и Алепом.

Мотиви иза турског гранатирања ал Тавилахе остају нејасни. Око Тел Тамра у последњих неколико дана није било извештаја о много борби између милитаната које подржава Турска и СДФ-а.

Турска можда тестира воде пре него што започне нову операцију великих размера на североистоку Сирије или одговори на недавне нападе на своје опуномоћенике у северозападној сиријској области Велики Идлиб.

 

Француска припретила Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА