Најновије

ЕРДОГАН: Надам се да ће се САД повући из Ирака и Сирије

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган нада се да ће САД повући своје трупе не само из Авганистана, већ и из Ирака и Сирије. Он је то изјавио у интервјуу за CBS.

Реџеп Тајип Ердоган (Илустрација: Правда)

„Наравно, да имам избора, волео бих да напусте Сирију и Ирак“, признао је он. - „Баш као што су напустили Авганистан. Јер ако настојимо да служимо светском миру, нема смисла остати у овим регионима. Можемо само дати овим људима и овим управама прилику да сами то закључе. "

Ердоган је рекао да је током састанака са америчким руководством више пута почео да говори о борби против Курдистанске радничке партије, Курдске партије демократске уније и курдских оружаних група у Ираку, које се у Турској сматрају терористичким организацијама. „И никада нисам добио позитиван одговор по овом питању“, каже турски лидер.

Одговарајући на питање да ли ће Турска моћи да гарантује одсуство кршења људских права у случају своје оружане интервенције у питањима Сирије, Ердоган је рекао да Турска никада неће остати тамо где се очекује. Према његовим речима, Турска сада гради 100.000 зиданих кућа за избеглице у Сирији.

Америчка војска контролише територије на северу и североистоку Сирије у провинцијама Деир ез-Зор, Хасаке и Рака. Сиријске власти сматрају њено присуство незаконитим и називају је задатком крађе нафте.

Ердоган је раније рекао да Анкара тражи од Русије да промени приступ политици у Сирији као манифестацију солидарности са Турском. Он је нагласио да режим сиријског председника Башара ал Ассада представља опасност за јужне регије Турске.

Како се Захарова заузела за Вагнерову групу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА