Најновије

КО НЕ ДОЗВОЉАВА ВАГНЕРОВЦИМА РАД У АФРИЦИ? Захарова руши западни колонијализам

Однос Европске уније према другим земљама изграђен је на колонијалној визији света, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Према речима руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, шеф европске дипломатије Жосеп Борељ је позвао Руску Федерацију да "не ради" у Африци у сфери безбедности, јер је ово место заузето.

„Што се тиче господина Бореља и његовог разумевања о томе шта је област одговорности ЕУ, грешите када кажете да су заборавили да је колонијализму дошао крај.

Не само да нису заборавили, нажалост, живели су у овој парадигми, не заборављајући то ни минут. Њихове спољне изјаве односиле су се на нешто друго, али њихови односи са другим земљама били су управо изграђени на овој визији света”, рекла је она.

"Нажалост, колективни Запад даје себи права, између осталог, да се бави судбином света, када свет то не тражи", додала је Захарова.

Подсећамо, председник и влада Малија су ангажовали приватну војну компанију Вагнер из Русије за борбу против тероризма и обезбеђење државних званичника.

Резултате избора у Немачкој погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА