Најновије

ШЕФ НАТО У РАЗГОВОРУ СА ВУЧИЋЕМ: Ситуација на Косову забрињавајућа!

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом поводом ситуација на Косову и Метохији коју је, како се наводи у саопштењу кабинета председника, Столтенберг оценио као забрињавајућу.

Јенс Столтенберг. (Фото: nato.int)

Вучић је истакао да Србија апсолутно ничим, ни једним јединим својим потезом, није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, нити је на било који начин угрозила очување мира, наводи се у саопштењу.

„Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера Косова и Метохије које спроводи Приштина и сви у међународној заједници ‘громогласно ћуте'“, нагласио је Вучић.

Он је додао да су сви „изненада забринути када на територорији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе, јер ваљда не би требало да постоје, или не би смели да полете док им Курти или неко из међународне заједнице то не одобри“.

Вучић је истакао да Србија поштује све међународне споразуме које је потписала и да ће се увек понашати одговорно и озбиљно, али да и даље пита кад креће формирање Заједнице српских општина и када ће оклопне јединице косовског премијера Аљбина Куртија бити повучене са севера Косова и Метохије.

На крају, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу „на коректном односу и жељи да саслуша српску страну“, Вучић је поставио питање коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила данас, јуче или било кад, наводи се у саопштењу

Двојица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону.

Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА