Најновије

"Вучићу, издао си и продао Косово и наш народ"

Ових дана режимски таблоиди, портали и телевизије нас бомбардују видео снимцима и сликама српских авиона и хеликоптера како прелећу административну границу са Косовом и Метохијом. Да ли се неко запитао, да уколико већ сваким Божијим даном Вучић прича о суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије, зашто ти хеликоптери не слете на Јариње или у Грачаницу? Кажу Мигови... Да ли су то они Мигови које смо добили од белоруске браће и господина Лукашенка, па им је заузврат режим у Србији увео санкције?

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Пише: Александар Вуксановић, студент и један од оснивача покрета Љубав, Вера, Нада

Константно, годинама уназад, режирају своје играрије под изговором да је то зарад бољег положаја Срба у јужној српској покрајини. Да ли Срби на КиМ данас живе боље него пре 10 година? Када је последњи пут неки високи представник Републике Србије посетио наш народ доле? Да ли им је то неко забранио? Ако јесте, нека изађу пред народ и нека кажу који је повод те забране.

Зашто представници власти из Београда више не славе Божић и Ускрс заједно са нашим народом у јужној покрајини? Када су ти велики Срби - Вучић, Ђурић, Петковић, Ана Брнабић или било ко други из актуелног режима, споменули и подсетили српски народ на постојање Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, према којој Србија има право да на КиМ пошаље 999 припадника служби безбедности, војске и полиције? Где се изгубио једини документ који у последњих 20 и нешто година прати интересе српског народа и српске државе на Косову и Метохији?

Или боље питање, ко га скрива и због чега, у чијој фиоци скупља прашину? Одакле та коска у грлу када треба да се спомене Резолуција?

Зашто се намерно заборавља на Србе који живе јужно од реке Ибар? Ко ће њих да заштити? Да ли ће и до њих стићи по неки хеликоптер или Миг пре него што их Албанци, не дај Боже, окруже?

Ко овде, заиста, води бригу о животима наших сународника на окупираној територији? Већина, односно две трећине Срба са Косова и Метохије јужно од Ибра, али власт о томе не мари и труди се да учини све што је у њеној моћи да нам избрише свест о томе!

Браћо, другари, колеге студенти, молим вас, уразумите се. Да ли морамо у свакој лошој представи да испаднемо задовољна публика? Постојимо ли да би нас неко користио као вуду лутке када год осети да му опада рејтинг или када се ближе неки избори?

Знам, на све ово можете да ми кажете како су, тренутно, положај и будућност Срба на КиМ најважнији. И ја ћу се са вама сложити, наравно. Али никада, па ни сада, не можемо и не смемо кретати од последица већ од узрока проблема, тј. кризне ситуације, јер докле год будемо решавали последице, а узроке будемо остављали по страни, изнова и изнова ћемо долазити у овакве ситуације, а не заборавите, неко на њима увек профитира, економски или политички.

Они који су '99 избегли војску и мобилизацију из баналних разлога и они који су исте те '99 улазили у нове, бесплатне станове од 100-200 квадрата, сада би опет туђој деци да у руке стављају врело кестење, док њихова деца троше милионе украдене од истих оних које лажу и мажу преко својих пропагандних гебелсовских гласила...

Упоредите састав Савета за националну безбедност сада и пре више од 100 година, у време Радомира Путника, Степе Степановића, Живојина Мишића...

Не предводе вас Степа и Путник, молим вас, него људи који имају купљене дипломе и докторате, на превару завршене средње и основне школе. Људи који су учинили све што је било до њих, у претходних деценију, две, да Срби изгубе своје "ЈА" на Косову и Метохији.

Деградирали су положај Срба на КиМ!

Свели су, или макар то желе, да Србе на КиМ сведу на тзв. "Заједницу српских општина" која има овлашћења као и најобичнија невладина организација, што су и они сами потврдили на својим дугометражним конференцијама. Али не, не ради се овде о невладиној организацији унутар система Републике Србије, већ невладине организације у овиру "независне државе Косово".

Бриселским споразумом и споразумима након њега, предали су Албанцима полицију, електроенергетски систем, позивни број, матичне књиге, локалну самоуправу, таблице, здравство, правосуђе, тужилаштво. Српске судије, али и министри у Влади тзв. Косова полажу заклетву на Уставу тзв. државе Косово!

Газиводе које се већински, око 90 одсто налази на територији централне Србије, дали су на управљање америчкој агенцији. И онда нас питају шта су то они издали. Па ево, то сте и издали и продали!

Нису нам Албанци ништа узели, овај и претходни режим су им све дали на тацни!

Предводе вас људи који искоришћавају муку и патњу српског народа на КиМ, ради својих политичких поена и каријера!

Реп група, на чијој музици сам одрастао, "Београдски синдикат", још давних дана је је у једном тексту песме навела: "Демагогија за масе, уместо идеја, употреба Косова због изборних поена". Нисам пренео овај цитат без разлога, наравно.

На Косову и Метохији следе локални избори по законима такозване државе, а у Србији нас очекују парламентарни, београдски и председнички. Неко би рекао да је и ова чињеница случајност...

Да ли је потребно навести још "случајности"? Како би отац Гојко Перовић једном приликом, након цитирања Његоша с циљем да докаже да су Црногорци заправо истински Срби, рекао: "Треба ли некоме Гоогле Транслате"?

Како се нови/стари режисери опходе према ветеранима и војним инвалидима који су најбоље момачке дане и делове тела оставили на Косову и Метохији? Одговорно и поуздано вам тврдим, они би опет све исто урадили. Они су наши хероји о којима морамо бринути и које не смемо заборавити! Колико год их овај и претходни режим сатанизовали, доводили на ивицу егзистенције и стварали од њих социјалне случајеве, они јесу и увек ће бити један од најсветлијих примера чојства и јунаштва у целокупној српској историји, али и у срцима читаве српске омладине.

Озбиљне ствари, као што је ова, нису бусање у прса и урликање о Косову у кафани.

Другари, колеге студенти, молим вас, ако не знате, ако вам је све ово непознаница и ако делује и сувише конфузно, изгуглајте, одговорите сами себи на ова питања, питајте родитеље, питајте људе око себе, старије и искусније.

Запитајте се где су данашњи властодршци били 1991-1995 или 1998. и 1999., док су наши очеви крварили и борили се за српско Косово и Метохију, Косово цара Душана, Павла Орловића, кнеза Лазара, књегиње Милице, девет Југовића, Милоша Обилића, владике Артемија, митрополита Амфилохија...

Срце се котролише мозгом, немојмо им дозволити да се играју са нашим емоцијама, са нашом историјом и светом српском земљом!

Надам се да сам овим текстом допринео макар и мрву, што би наш народ рекао, да на правилан начин формирате свој поглед на актуелну ситуацију и на све оно што ће се из ње изродити.

Чувајмо Устав и Резолуцију 1244!

Република Српска ће имати своју војску! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА