Најновије

ШЕШЕЉ УПОЗОРАВА: То би изазвало оружани сукоб

Председник СРС Војислав Шешељ коментарисао је црну листу коју је направио Меморијални центар Сребреница-Поточари.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Они су тамо набројали неколико људи који су у медијима у Републици Српској негирали да се у Сребреници десио геноцид. Овог пута моје име не помињу, али ја сам темељно негирао тај "геноцид" на преко 3.300 страна и ја ћу то до краја свог живота да негирам. У Сребреници се једноставно није десио геноцид, иако се десио злочин, а тај злочин је подметнут српском народу. Организовале су га стране службе и платиле га девизама и златом - рекао је Војислав Шешељ.

Шешељ каже да Србија мора да стане у заштиту својих држављана. Председник СРС подсећа да се одавно залаже за то да се у Кривични законик унесе одредба да се тешким затворским казнама кажњавају они који тврде да је "у Сребреници почињен геноцид".

Лидер радикала мисли да се СИПА неће усудити да интервенише на територији Републике Српске и да хапси људе са "црне листе".

- То би изазвало оружани сукоб. Они ће то моћи да раде само на територији Федерације - рекао је председник СРС.

Шешељ о Војсци Републике Српске 

На питање да ли подржава најаву српског члана председништва БиХ Милорада Додика о поновном формирању Војске Републике Српске, лидер радикала каже да одавно сматра да треба укинути одлуке донесене под притисцима.

- Моје мишљење је да треба укинути све одлуке које су донесене под притисцима и уценама. Највише уцена је изнео некадашњи високи представник Педи Ешдаун. Све што је супротно Дејтонском споразуму пренесено у надлежност централне власти у БиХ треба да буде враћено ентитетима - рекао је председник СРС.

Украјинска војска крши примирје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА