Најновије

ЦЕТИЊЕМ СЕ ОРИ "ДОСТОЈАН": Свештеници певају омиљену песму митрополита Амфилохија, православље се не може сломити! (ВИДЕО)

Омиљеном песмом блаженополившег митрополита Амфилохија "Јечам жела" свештеници у цетињском манастиру чекају митрополита Јоаникија.

Монаси Цетињског манастира Српске Православне Цркве. (Фото: Јутјуб)

Најгласнији су били на стиховима "кад се војска на Косово врати" . Потом се из манастира три пута проломило "Достојан", тако гласно да је одјекивало градом.

Подсетимо, поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, Митрополија је организовала дводневни догађај, 4. и 5. септембра, у Подгорици и на Цетињу. Јуче је на платоу испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици са почетком од 18 часова организован је дочек поглавара СПЦ Порфирија. Синоћ је одржана вечерња служба, а затим је организован културно-уметнички програм. Данас, у недељу 5. септембра, у Цетињском манастиру у 8.00 почиње Света архијерејска литургија, чином устоличења, коју служи и предводи патријарх српски Порфирије са архијеријерима наше и осталих помесних цркава.

Патријарх Порфирије се обратио народу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА