Најновије

ОПЕТ СЛАГАО: Кривокапић демантовао Вучића (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос за ТВ Прва да је добро што је црногорска влада променила одлуку и дозволила устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу. Међутим, Здравко Кривокапић се огласио убрзо након заврштека церемоније и демантовао председника Вучића. Како тврди црногорски премијер, одлагање никада није било опција.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Вучић је приликом гостовања на ТВ Прва изјавио да су тензије уочи устоличења најављиване и да су били очекивани протести.

- Цетиње је место где постоји изразита мржња према свима који припадају неким другим народима сем црногорском, али чак не бих рекао да је то стварна мржња него да је индукована од дела политичара. Било је логично очекивати што се збивало. Оно што је добро јесте да је Влада променила одлуку преко ноћи и честитам господину Кривокапићу на одлуци - рекао је Вучић и честитао још једном избор митрополита Јоаникија.

Вече пред устоличење поједини медији пренели су информацију да је догађај отказан због демонстрација које се од суботе одвијају на Цетињу, и то окарактерисали као „Милову победу“.

Здравко Кривокапић из безбедносних разлога није присуствовао устоличењу на Цетињу, али је са својим министрима дочекао митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Како је истакао црногорски премијер, одлагање устоличења никада није било опција, како је претходно изјавио Александар Вучић.

- Одлагање није било опација ни у једном тренутку како су неки медији пренели. Држава је одбрањена! Захваљујем се свим храбрим полицајцима, али и народу Црне Горе, који су помогли да данас сви овде прославимо овај величанствени тренутак - поручио је Кривокапић на Твитеру.

Шта је Милан Кнежевић рекао о догађајима на Цетињу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА