Најновије

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ РУКОВОДИО ОРГАНИЗАЦИЈОМ УСТОЛИЧЕЊА: Ево ко је био мозак операције!

План да митрополит црногорско-приморски Јоаникије и патријарх српски Порфирије хеликоптером буду пребачени из Подгорице на Цетиње донет је јуче у рану зору, а целом операцијом руководио је Дритан Абазовић!

План за устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру донет је пред зору у ноћи између суботе и недеље.

Координатор служби безбедности Дритан Абазовић, његови саветници, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Управе полиције Зоран Брђанин из кабинета потпредседника владе командовали су акцијом.

На терену су били помоћници Брђанина - Дејан Кнежевић, Милош Ракоњац и Драган Горовић, као и начелник Центра беyбедности Горан Јокић са сарадницима.

- Полиција је покушавала да до крајње мере остане толерантна и не би реаговали да нису почели напади на службенике Управе полиције. И дан раније, готово 30сати полицајци су трпели увреде, каменовање, гурање, псовке... Имали су наређење да буду толерантни и тако су се и понашали - рекао је извор из безбедносног сектора за Вијести.

Саговорник је објаснио да је руководство полиције могло да донесе одлуку да барикаде на магистралним путевима од Подгорице ка Цетињу, које су поставиле комите, по наређењу Мила Ђукановића, буду разбијене, као и да се растерају демостранти, али да из тактичких разлога то није урађено.

- Да смо разбили протесте и барикаде већ првог дана они би се врло брзо консолидовали и поново окупили. Циљано то нисмо радили до момента када је митрополиту Јоаникују и патријарху српском Порфирију требало обезбедити несметан пролаз до манастира - рекао је саговорник.

Подсетимо, хулигани и демонстранти су по директиви Мила Ђукановића и његовог ДПС покушали на све начине да спрече устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру. Они су у суботу направили барикаде на магистралном путу од Подгорици ка Цетињу, палили су гуме, бацали молотовљеве коктеле, сукобљавали се са полицијом…

Руси имају ново чудно оружје! Стручњаци САД то не могу да реше. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА