Најновије

И АБАЗОВИЋ УДАРИО НА ЧАНКА: Тешко Црној Гори ако он мора да је брани

Тешко Црној Гори ако треба да је брани Ненад Чанак, изјавио је данас потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић.

Ненад Чанак (Фото: Јутјуб)

Тешко Црној Гори ако треба да је брани Ненад Чанак, изјавио је данас потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић.

„Тешко Црној Гори ако треба да је брани Ненад Чанак”, навео је Абазовић за Прву телевизију, упитан да коментарише наводе лидера Лиге социјалдемократа Војводине да је актуелна власт у Црној Гори све у вези са устоличењем митрополита Јоаникија лажирала да би ухапсила Ђукановића.

Истакао је да не зна како да одговори на то питање, а да, како је казао, звучи коректно.

Додао је да је Чанак током немира на Цетињу седео са Ђукановићем у кафићу, пренео је Танјуг.

Савршена полицијска акција на Цетињу

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас да су безбедносне службе Црне Горе имале потпуну контролу и да је спроведена савршена полицијска акција током догађаја на Цетињу како би се заштитио мир и избегао „проширени сукоб” у Црној Гори.

Абазовић је навео да не очекује проблеме 25. септембра у Беранама на устоличењу епископа будимљанско-никшићког Методија, којем ће присуствовати патријарх Порфирије наводећи да је разлика између Берана и Цетиња то што је на Цетињу постојало противљење локалне заједнице чега, како каже, у Беранама нема.

„Мислим да неће бити никаквих проблема, радиће се безбедносна процена, али то је потпуно другачији догађај. Да не стварамо атмосферу како Црна Гора хоће да индукује неко непријатељство према некоме”, рекао је Абазовић за ТВ Прва, пренео је Танјуг.

Навео је да има превише политике и политикантства у верским питањима и да држава треба да омогући цркви да оствари своја права.

Абазовић је казао да су на Цетињу протестовали људи који су из програмских и националних побуда били против устоличења и да не треба све учеснике доводити у исту раван, али да је међу њима било људи из криминалног миљеа, који желе да заштите нелегално стечену имовину.

„Истрага ће показати ко је за шта одговоран. Овај догађај један политички субјект је хтео да искористи као могућност да дестабилизује земљу и шансу да се врате на власт и да криминалне структуре несметано наставе свој нелегални бизнис”, рекао је Абазовић.

Нагласио је да је јасно да се ради о борби моћи и да су устоличење, црквене активности, повезивање националних елемената и стварање поларизације у друштву само инструмент у коме одређене структуре желе да дођу до финансијске моћи.

Он је казао да је оно што је урађено на Цетињу морало да се деси да се, како каже, заштити мир у Црној Гори и да је спроведена полицијски савршена акција која, каже, није довела до жртава.

„Све што се урадило, урадило се профи. Нисмо желели да имамо проширени сукоб. Наше је да штитимо наше националне интересе. Нисмо имали информацију да ће доћи до тога, имали смо процену ситуације”, рекао је Абазовић.

Да ли ће вучић политички преживети губитак КиМ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА