Најновије

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Ово је велики лични губитак

Руски председник Владимир Путин прокоментарисао је смрт министра за ванредне ситуације Јевгенија Зиничева и назвао његову смрт непоправљивим личним губитком. Ово је објављено у среду, 8. септембра, на сајту Кремља.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

„Изгубили смо правог војног официра, друга, особу велике унутрашње снаге, храбрости и одважности блиске свима нама. Посветио се служењу отаџбини, народу. Спасивши људски живот, без оклевања је ризиковао, погинуо је, извршавајући своју дужност до краја ”, каже се у саопштењу.

Руски лидер је нагласио да су он и министар повезани дугогодишњим заједничким радом и увек је знао да се на Зиничева у свакој ситуацији може ослонити као на "поузданог, оданог пријатеља и професионалца на највишем нивоу".

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао да је Зиничев умро као прави спасилац, какав је био и у животу. Он је напоменуо да је шеф Министарства за ванредне ситуације био високо професионална, одговорна и посвећена особа.

Дана 8. септембра је објављено да је Јевгениј Зиничев умро у 55. години током вежбе у граду Нориљск у Краснојарској области. Према подацима Министарства за ванредне ситуације, министар је погинуо „на дужности, (...) спасавајући живот другој особи“.

Касније је главна уредница РТ-а Маргарита Симоњан појаснила да је Зиничев покушавао да спаси камермана који је пао са ивице платформе. Према њеним речима, шеф Министарства за ванредне ситуације се разбио о камен, након што је пожурио да спаси камермана. Симоњан је нагласила да су то видели многи људи.

Више о погинулом Јевгенију Зиничеву прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА