Најновије

Ведрана Рудан: "Прича о Ђоковићу је прича о Хитлеру и после Хитлера"

Хрватска списатељица Ведрана Рудан је прокоментарисала случај Новака Ђоковића за српске медије, оцењујући опхођење аустралијских власти према најбољем тенисеру света као "чист политички чин".

"Јадранка Косор, наша бивша премијерка, нечасна је особа. Живи у стану отетом од двојице српских дечака који су након смрти родитеља исељени из центра Загреба само зато што су Срби. Један од дечака је починио самоубиство, али то госпођу никад није узнемирило јер је све било 'по закону'. Одједном ју је узнемирио Ђоковић који је, према њеном тумачењу, провалио у Аустралију иако је знао да они не пуштају никога ко није два пута вакцинисан. Није једина која тренутно у Хрватској баца дрвље и камење на Ђоковића 'антиваксера'. Заборављају сви ти коментатори да је Ђоковић добио визу", рекла је Ведрана Рудан у интервјуу за "Блиц".

"За****** Ђоковића је чисти политички чин. Аустралијски премијер покушава пред изборе на 'случају Ђоковић' да добије неколико политичких поена. Занимљиво је да су Надалу прогледали кроз прсте. Црнац Џејмс 'Џеси' Овенс, славни амерички атлетичар, био је звезда Олимпијских игара у Берлину 1936. Освојио је четири медаље. Хитлер није био одушевљен његовим тријумфом. Прича о Ђоковићу је прича о Хитлеру и после Хитлера. Срамотно, али толико типично за врли, нови свет", рекла је она, па додала: "Закон је једнак за све. Закон никад није био једнак за све и неће бити. Ђоковић је све учинио 'по закону'. Питам се оно што се мало ко пита, колико је било 'по закону' забранити руској тенисерки Даталији Вихјанчевој улазак у Аустралију иако је вакцинисана".Каже да верује Новаку Ђоковићу.

"Колико год велики број светских медија наглашава како је Ђоковић бахат и како је требало да поштује правила, мислим да он моћницима смета из сасвим других разлога. Ђоковић пружа отпор и поставља питања. Данас се више него икад цени послушност. Сви грађани света имају демократско право и дужност да не мисле својом главом. Зато Ђоковићу треба скинути главу. Верујем у њега. Не би се нашао у овој ситуацији да је бахати глупан. Глупани смо ми који беспоговорно слушамо", рекла је Ведрана Рудан.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА