Најновије

Објављен снимак атентата на Трампа (ВИДЕО)

На сајту иранског врховног лидера приказан је анимирани видео који приказује роботско возило које циља на бившег председника САД Доналда Трампа за атентат.

Анимирани видео је направљен поводом годишњице убиства 3. јануара 2020. иранског генерала Касема Сулејманија, који је убијен у нападу америчке беспилотне летелице у Багдаду.

На снимку, објављеном јуче на веб страници Хамнеијеве канцеларије, види се како је Трамп, на голф терену у свом дому у Мар-а-Лагу на Флориди, погођен иранским дроном.

Видео приказује прошлогодишњи пропагандни постер који такође приказује Трампа на терену за голф, позивајући на освету за Сулејманијево убиство.

Раније овог месеца, председник Ирана Ебрахим Раиси захтевао је да се Трамп "прогони и убије“.

Врховни верски поглавар Ирана, ајатолах Али Хаменеи, изјавио је да ће бивши амерички председник Доналд Трамп, који је наредио атентат на иранског генерала Сулеименија, бити заборављен на сметљишту историје након што плати цену за убиства почињена широм света.

Генерал Касем Сулејмани, који је убијен у америчком нападу у Ираку, други је најмоћнији човек у Ирану, одмах испод ајатолаха Али Хамнеија.

Сулејмани се сматрао креатором великих иранских амбиција на Блиском истоку.

Такође, као командант моћне иранске елитне јединице Сулејмани је важио за правог иранског министра спољних послова кад је реч о питању рата и мира.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА