Најновије

"А САД - МАРШ ИЗ ЗЕМЉЕ, ДРУЖЕ" Скандалозна насловна страна дневних новина у Аустралији, после овога ништа неће бити исто

Најбољи на свету није заслужио ово што му се дешава. И то је свима јасно. С обзиром да је јутрос око 7:55 и коначно донета одлука, Новак Ђоковић је кренуо пут свог дома, а у Аустралији су почели са огромним вређањем.

Треба напоменути да је Новак изгубио случај пред Савезним судом Аустралије, а како је саопштио врховни судија Џејмс Алсоп, одлука трочланог већа била је једногласна, па је тако депортација коначна одлука која је шокирала цео свет.

Скандалозна насловна страна је осванула на дневним новинама у Аустралији и то са насловом:

"А сад - марш из земље, друже" - додуше, могла би порука да се схвати и на доста вулгарнији начин, али не треба бити у њиховом стилу.

Да је ово за тамошње медије "нормална појава" сведочи и објава на Твитеру, с обзиром на то су се први својом насловницом похвалили из медија под називом "Тхе Wест Аустралиан".

На њој доминира, наравно, Новак Ђоковић сликом из аутомобила и јасном поруком у наслову.

Огласила се и породица Ђоковић

Саопштење најближих најбољег тенисера света преносимо у целости:

- Веома смо разочарани одлуком Федералног суда и чињеницом да Новак мора да напусти Аустралију. Овде није у питању био само спорт и играње на првом гренд слему у сезони на којем Новак доминира већ деценију, већ и политике и свих интереса који су у овом случају превладали. И поред скандалозног понашања према Новаку, веровали смо да ће спорт победити. Веровали смо да ће бити уважена чињеница коју је суд потврдио - да Новак има валидну визу, да ће правда бити задовољена и да никакви “јавни интереси” неће бити изговор за одлуку која је донета.

- Ово су тешки тренуци, поготово за Новака, али оно што морамо да урадимо сви, пре свега ми, као његова породица, јесте да му пружимо подршку више него икад до сада. Бићемо ту да поделимо ударце које је примио, да му помогнемо да врати енергију, веру у овај спорт, пре свега у фер плеј који је овде у потпуности изостао. Поносни смо на њега и снагу коју је показао и борби коју је достојно водио. Верујемо да ће из ове ситуације изаћи јачи и да ће време показати оно што је неспорно увек до сада потврђивао, а то је да је велики шампион и човек.

Породица Ђоковић.

Извор: Блиц

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА