Најновије

Ишченко је објаснио у ком случају ће Русија натерати Запад да оде из источне Европе

Запад ће морати да прихвати предлог Руске Федерације о узајамним безбедносним гаранцијама, као и да призна зону утицаја у Источној Европи, иначе ће Москва применити другачију стратегију, што ће имати озбиљне последице по САД и ЕУ. 

Ростислав Ишченко, познати политиколог и колумниста новинске агенције Россия сегодня, дошао је до овог закључка након анализе ситуације у међународној арени.

У свом ауторском чланку објављеном на сајту новинске публикације Украина.ру, Ишченко је детаљно говорио о ставу Сједињених Држава и ЕУ о безбедносном предлогу Москве, а такође је објаснио у ком случају би Русија приморала Запад да одустане од свега што су стекли и оде из Источне Европе.

Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да САД већ дуго разматрају могућност признавања руског приоритета у Донбасу, Украјини и широм Источне Европе, пошто су свесне опасности коју представља Москва и желе да задрже доминацију у западним регионима Европске уније.

Међутим, Запад планира да се одупре великом надметању, покушавајући да извуче корист од таквог “посла”.

Такав приступ се, највероватније, неће оправдати, јер ће, непристајањем на руске услове, Запад бити приморан да бежи из источне Европе, остављајући за собом све што је стекао.
„У овој фази, правна регулатива руског статуса  у републикама Донбаса ДНР/ЛНР неће бити крај, већ само почетак велике и крајње непријатне за колективни Запад пререгистрације општег формата односа у Источној Европи“, објаснио је Ишченко.

Према мишљењу политиколога, Запад треба да пристане на предлог Руске Федерације тако што ће започети детаљне дипломатске консултације.

Ако САД и ЕУ одбију услове Москве, онда ће бити покренута стратегија која ће Запад довести до катастрофалних последица.

„Запад може да изабере меку (уговорну) опцију коју предлаже Русија, у којој ће сви процеси ићи спорије. Али ако Запад не покаже спремност за конструктиван дијалог у мекој опцији у блиској будућности, онда ће уследити тврда опција.

Тада ће бити потребно бежати из источне Европе, напуштајући оно што је стечено прекомерним радом, без икаквих гаранција Москве у вези са њеним каснијим акцијама у ослобођеном простору“, резимирао је Ишченко.

Извор:Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА