Најновије

Мемедовићеве сузе на РТС: Није издржао током обиласка Горњих Недељица (ВИДЕО)

У новогодишњем издању емисије "Сасвим природно" на изненађење многих приказана је кратка репортажа о селу Горње Недељице које је сада скоро пусто због наводног доласка у свету озлоглашене компаније Рио Тинто, због чега водитељ Јован Мемедовић није могао да се суздржи, те у једном тренутку заплакао.

Наиме, Мемедовић је један сегмент свог новогодишњег специјала посветио управо долини Јадра. Док се возио скоро напуштеним селом, водитељ није могао да се суздржи, а да не заплаче због кућа које су углавном продате и пусте.

„Сузе водитеља због призора у селу Недељице, распродато, напуштено. Све то на Ртс-у емитовано“, написао је један од корисника друштвених мрежа.

"Не идите против природе. Ја сам у селу Горње Недељице и једна за другом куће су празне, трака, што значи да је то продато и ту више нема никог. Можете замислити колико мени ово тешко пада, јер ја већ 20 година причам једно исто, а то је - људи не напуштајте села, држите се села то нас је одржало, тамо је оно највредније што имамо. Нисам мислио да ће ми кренути сузе, али јесу", рекао је водитељ.

Подсетимо, Мемедовић је почетком децембра објавио неколико снимака разрушених кућа и пустог села које је уснимио док се враћао ка Београду и написао:

„Управо смо у долини Јадра завршили снимање новогодишњег специјала. И ово би требало да буде емисија о разноврсности трпезе у нашој земљи, али горак је хлеб који смо данас јели“, написао је Мемедовић и додао:

„Много је напуштених села и оронулих кућа по Србији, а сад и ово. Више није питање опстанка или повратка селу, природи, већ питање опстанка свега тога. Да имамо где да будемо, да имамо чему да се вратимо“.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА