Најновије

Кинески аналитичари: Ово је било последње Путиново упозорење за противнике Русије

Западне земље требало би много озбиљније да схвате предлоге Руске Федерације о узајамним гаранцијама безбедности, пошто је Москва уз помоћ  таквог геополитичког потеза демонстрирала своју позицију на међународној арени.

До овог закључка су дошли новинари кинеске новинске публикације Сина, након анализе одлуке руског руководства да координира питања међународне безбедности са Западом.

Аутори чланка су детаљно говорили о фундаменталним питањима која забрињавају Русију, а такође су објаснили зашто је Запад направио велику грешку, погрешно схвативши Путинову нову стратегију као слабост.

Аналитичари Сина први су приметили да је руски председник Владимир Путин направио генијалан стратешки потез апелујући на Запад и Северноатлантску алијансу са предлогом да обезбеде међусобне безбедносне гаранције. Москва је такође повукла црвене линије које западне земље не би требало да крше

Нова дипломатска стратегија Владимира Путина била је потпуно изненађење за Запад, будући да је руски лидер заправо понудио да се дипломатски разговара о свим питањима и неспоразумима, као и да се закључи низ споразума који би дали гаранције безбедности у Европи.

Кинески новинари су приметили да је Запад прихватио овај предлог Москве као знак слабости, али је овакав приступ погрешан, пошто је Русија изузетно озбиљна у решавању геополитичких питања.Упркос томе, САД и НАТО ће бити принуђени да воде преговоре великих размера са руским руководством, током којих ће стране разменити мишљења о низу међународних проблема, али и доћи до заједничких именитеља.

„Москва је јасно показала да настоји да решава конфликте кроз дијалог, а не уз помоћ оружја.

Сада је Владимир Путин послао лопту на терен Сједињених Држава,  сада ће Бела кућа морати да подржи мировну иницијативу.

Ово је било последње Путиново упозорење за противнике Русије“, резимирали су аналитичари за Сину.

Извор: webtribune.rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА