Најновије

МИНСК И МОСКВА ЗАЈЕДНО РАЗМЕШТАЈУ ТРУПЕ: Дошао је тај моменат

Председник Белорусије Александар Лукашенко је 10. октобра саопштио да су се Москва и Минск договорили о размештању заједничке регионалне групе трупа.

Александар Лукашенко (Фото: Председништво Белорусије)

„У вези са заоштравањем на западним границама Савезне државе, договорили смо распоређивање регионалне групације Руске Федерације и Републике Белорусије, све према нашим документима.

Ако ниво претње достигне садашњи ниво, као што је сада, почињемо да активирамо групације Савезне државе“, објаснио је Лукашенко.

„Формирање ове групе је почело. Мислим да то траје већ два дана. Ја сам наредио да кренемо са формирањем ове групе. Белоруске трупе чиниће основу белоруско-руске регионалне групације трупа“, прецизирао је белоруски председник.

Додао је и да је наложио надлежним ресорима да приме и распореде руску војску у Белорусији: „Неће бити само хиљаду људи'’.

„Република Белорусија ће адекватно одговорити сваком противнику, јер се за то припремала више од десет година. На територији Белорусије не би требало да буде рата. А ми, војска, учинићемо све да се то не догоди“, обећао је Лукашенко.

Минск такође има информације о томе да Кијев спрема напад на Белорусију.

„Јуче смо незваничним каналима упозорени на напад на Белорусију са територије Украјине. Како је речено: „Направићемо тако да то буде „Кримски мост-2“.

Мој одговор је био једноставан: „Реците председнику Украјине и другим лудацима да ће им Кримски мост изгледати као цвеће ако прљавим рукама дотакну бар један метар наше територије“, нагласио је Лукашенко.

Мапу напада на циљеве у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА