Најновије

ЛАЈЧАК: Рок за споразум Београда и Приштине би могла да буде 2024. година

Изасланик ЕУ за дијалог између Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да би 2024. година, када би требало да се одрже избори у САД и ЕУ, могла да буде рок за постизање споразума Београда и Приштине, преноси Газета експрес.

Мирослав Лајчак (Фото: Јутјуб)

Он је казао да сада када нема избора на Косову и Србији то иде у прилог постизању  коначног споразума, јер је то период од скоро две године који стране у процесу могу да искористе да покушају да постигну коначан договор.

Он је рекао да не истиче наредну годину као рок, али да постоји одговарајући временски период, а то ће бити до 2024. године када ће бити одржани избори у Вашингтону и Бриселу.

"Сваки дан је важан. Оно што сам рекао неколико пута, имамо јединствен календар који нам иде у прилог и не прекидају нас избори, а имамо и јединствен савез САД-ЕУ који подржава Велика Британија. Имамо тај отворен прозор који траје до избора у САД и ЕУ 2024. године", рекао је Лајчак новинарима након разговора са Аљбином Куртијем и Бесником Бисљимијем.

Лајчак је рекао и да неће бити добро ако не буде помака до 2024. године када ће бити одржани избори, јер ће тада фокус САД и Европске уније бити негде другде.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА