Најновије

КРАЈ РАТА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА: Лукашенко шокирао тврдњом, ово је кључно решење за прекид сукоба у Украјини

Лукашенко се придружио Путину и другим лидерима који представљају Заједницу независних држава, или ЗНД, у петак у Казахстану.

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

Сукоб у Украјини може бити решен у року од недељу дана, а то зависи од Сједињених Држава и Уједињеног Краљевства, рекао је белоруски председник Александар Лукашенко у интервјуу за Ен-Би-Си, чије изјаве је у суботу цитирала агенција БелТА. "Све зависи од САД и УК. Ако сутра схватите да треба да седнемо за преговарачки сто и нађемо решење, верујте ми, нац́и ц́емо решење у року од недељу дана", рекао је Лукашенко.

Подсетимо, Лукашенко је у петак рекао да Русија има нуклеарно оружје са разлогом и да не треба Путин да се осећа "као да је сатеран у ћошак". "Ако сатерате особу или државу у ц́ошак, постоји само један излаз - напред. Зато не прелазите црвене линије, не можете их прец́и", рекао је Лукашенко за НБЦ Кеир Симонсу на маргинама регионалног самита постсовјетских лидера у Астани, главном граду Казахстана.
Упитан да ли је његов руски колега спреман да употреби нуклеарно оружје у Украјини, Лукашенко је дао апокалиптични тон, али је и умањио могуц́ност употребе нуклеарног оружја као непотребну и самоубилачку. "Ако дође до, не дај Боже, напада на територију Руске Федерације, Русија може, ако је потребно, да употреби све врсте наоружања. Никада, никада председник Путин или руско руководство нису поставили за циљ употребу нуклеарног оружја у Украјини“, рекао је он.

Погођено складиште нафте у Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА